Vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy volt postavezetővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította.

Postavezetőként dolgozott

A Heves Vármegyei Főügyészség pénteken közleménye szerint a nő 2019 nyarától 2022 őszéig a Magyar Posta egyik – Füzesabonyhoz közeli településen lévő – hivatalában dolgozott postavezetőként. De más, például kézbesítői feladatot is ellátott munkahelyén. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Elköltötte a befizetéseket

A nő 2022-ben 64 készpénzátutalási megbízást késve teljesített; átvette a befizetett pénzösszegeket, azonban a befizetett készpénzt nem a befizetés napján könyvelte le, így a rábízott csaknem 600 ezer forintot saját céljaira fordította, azzal kiegészítette keresetét, továbbá tartozásait egyenlítette ki.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A nyugdíjakat is lenyúlta

Ezen túlmenően a postavezető 21 – összesen 300 ezer forintot meghaladó – készpénzátutalási megbízást nem utalt el, valamint átvett pénzösszegeket nem számolt el hivatalosan. A nő továbbá 2022 nyarán postai kézbesítőként nem kézbesítette a címzett részére a nyugdíjat, hanem azt felvette és eltulajdonította.

Vádat emeltek ellene

A járási ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, továbbá szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétsége és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a postavezetővel szemben. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció