Mégsem rendezik meg a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált szeptember első hétvégéjén. A 22. kerület polgármestere Pintér Sándor belügyminiszterrel egyeztetett az esemény elhalasztásáról.

Elmarad az idén Majdnem Borfesztivál BudafokON néven tervezett esemény a koronavírus-járvány második hulláma miatt.

Az elmúlt évtizedekben a budafok-tétényiek és a budapestiek hozzászokhattak, hogy az ősz első hétvégéje Budafokon a pezsgőé és a boré.

Magyarországon a tavasszal betörő koronavírus-járvány országos szinten hátráltatta, sőt, legnagyobb részben meg is hiúsította a fesztiválok megtartását. A rendezvény szervezői emiatt alapvetően a szokásostól eltérő módon, fokozott egészségügyi előírások mellett láttak neki az előkészületeknek. A járványügyi statisztikák azonban olyan kedvezőtlenül alakultak, hogy az önkormányzat úgy döntött, elhalasztja az eseményt.

Budafokon is vannak koronavírus-fertőzöttek

Karsay Ferenc polgármester azt mondta, hogy a számok nemcsak országosan, de kerületi szinten is növekedtek.

Jelenleg 81 kerületi lakos van házi karanténban, közülük 7 személy COVID-tesztje lett pozitív, azonban súlyos, kórházi ellátást igénylő állapotú beteg nincs köztük. Ezek a mutatók legutóbb a járvány első hullámának csúcspontján voltak ilyen magasak.

A polgármestere Pintér Sándor belügyminiszterrel is egyeztetett a rendezvényről, aki szintén a fesztivál elhalasztását javasolta. Azt nem lehet tudni, hogy mikor tartják meg a fesztivált – írja a huszonketto.hu.

Kiemelt kép: Budafoki Pezsgő – és Borfesztivál – Forrás: bornegyed.hu