Több száz, fokozottan védett homoki kikericset pusztítottak el egy, a Samsung-gyárhoz kapcsolódó csatornaberuházás közben. Holott a tervdokumentáció szerint a növényeket át kellett volna telepíteni.

Nem akart beszélni

A kamerának hátat fordítva tologatta biciklijét Göd polgármestere, amikor a Samsung-gyár beruházásáról kérdezte a Mérce újságírója – hangzott el az RTL híradójában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Barbár pusztítás

A portál a gödi civilek tiltakozásáról jelentkezett be péntek reggel, élőben. A szervezet szerint a gödi Samsung gyár vízelvezetésének építése közben károsították a Natura 2000-es besorolású természetvédelmi területet. Itt él például a fokozottan védett homoki kikerics, aminek eszmei értéke 100 ezer forint.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

40 millió forintos kár keletkezett

„Bizony nagyon sokat betemettek, tönkretettek. És amit látunk, sajnos azok sem nagyon jó állapotban vannak” – magyarázta a GÖD-ÉRT Egyesület alelnöke, Töplerné Szaszkó Andrea. Úgy vélik, a munkával legalább 40 millió forint eszmei értékű növényt pusztítottak el.

Úgy tett, mint aki nem hallja

A tájékoztatójuk után a Mérce újságírója a vasútállomásnál véletlenül összefutott Kammerer Zoltán gödi polgármesterrel és megpróbálta megkérdezni az ügyről. A videón jól látszik, hogy Kammerer Zoltán a kérdést sem várta meg, hátat fordított a kamerának és tolni kezdte a biciklijét.

Nem először futamodik meg a polgármester

„Erről van valamilyen álláspontja esetleg az önkormányzatnak vagy a polgármester úrnak?” – próbálkozott az újságíró. Azonban a polgármester rá sem nézett, de a riporter nem adta fel. „Akkor megismétlem talán hangosabban.” Végül felpattant a biciklire és elhajtott. Nem ez az első eset, hogy Kammerer Zoltán válasz helyett a menekülést választotta.

Felállt interjú közben

Májusban az ATV Heti Napló című műsorának adott interjúját szakította félbe a polgármester – éppen akkor , amikor a sok vitát kiváltó gödi akkumulátorgyár működéséről és esetleges bővítéséről kérdezte a riporter. A háromszoros olimpiai bajnok kajakozót május közepén választották meg Göd polgármesterének, függetlenként, de a Fidesz támogatásával indult.

Be nem tartott ígéret

Az akkumulátorgyárral sokat foglalkozó Gödért Egyesülettel sincs beszélő viszonyban. „Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy azóta, hogy a polgármester úr megígérte, hogy az egyesületünkkel külön időpontban beszélgetni fog, ez még nem történt meg” – magyarázta Töplerné Szaszkó Andrea.

A civilek értetlenek

Hozzátette, valamilyen fajta véleményének vagy állásfoglalásának kellene lennie az ügyben. Tehát értetlenül állok valójában a dolog előtt, és sajnálom – fűzte hozzá. Kammerer Zoltánt mind telefonon, mind írásban is kereste az RTL, azonban a polgármester nem reagált. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk a polgármester Facebook-oldaláról származik.)