Vasárnap este nyolc óra körül súlyos baleset történt Páty centrumában a CBA parkoló közelében. A vétkes sofőr elmenekült a helyszínről. Cikkünk megjelenését követően a rendőrségtől egy közleményt kaptunk, ez a cikkünk alján olvasható.

Gumicsikorgás a CBA-nál

A Telkihez közeli budai agglomerációs település, Páty központjában a CBA parkolójából vasárnap este nyolckor nagy sebességgel, gumicsikorgással hajtott ki egy kék autó.

Gázt adott, amikor jött az Audi

A sofőr nem vette észre, hogy a kereszteződéshez egy szabályosan közlekedő Audi is érkezik, gázt adva kikanyarodott.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Megpördült az autó

A vétkes autó a kanyarodáskor csúnyán elkapta az érkező Audi hátsó részét, amely igy megpördült.

Két gyermek volt az autóban

Az Audi hátsó ülésén két kisgyermek utazott, ők is megsérültek, a mentők kórházba szállították a gyerekeket. Közben a vétkes sofőr segítségnyújtás nélkül lelépett.

Részeg lehetett a sofőr

A szemtanúk szerint a vétkes sofőr részeg volt és ahelyett, hogy segített volna, a sötét járdán elsuhant a legközelebbi trafikhoz, ahol piát akart venni.

Nem érzi jól magát

Az eseményeket látta egy helyi férfi, aki annyit mondott a BudaPestkörnyéke.hu tudósítójának, hogy a karambolt okozó pátyi férfi azt mondta a trafiknál iszogató ismerőseinek, hogy nem érzi jól magát.

Kommandósok ugrottak ki a kékvillogós autókból

A szemtanú elmondása szerint ebben a pillanatban több kékvillogós autó fékezett hirtelen a trafiknál és elfogták a férfit.

Letartóztatták a trafiknál

Megbilincselték és elvitték – mondta a szemtanú. Közben a mentők kórházba szállították a sérülteket, a katasztrófavédelem egységei pedig elhárították az útakadályt a baleset helyszínén.

6 évet is kaphat

Amennyiben bebizonyosodik, hogy a férfi tényleg piásan vezetett és valóban segítségnyújtás nélkül elment a helyszínről, akár 6 évet is kaphat.

Megkeresett minket a rendőrség

Cikkünk megjelenését követően a rendőrség sajtóosztálya az alábbi információkat küldte a szerkesztőségünknek. “2020.október 4-én 18 óra 45 perckor Páty, Rákóczi utcán közlekedett egy személygépkocsi a Bacsó Béla utca irányába, amikor eddig tisztázatlan okból áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol neki ütközött egy szabályosan, Budakeszi felől közlekedő személygépkocsinak, majd árokba hajtott. A baleset során 3 utas könnyű sérülést szenvedett.

A 36 éves helyi férfi a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül autóját hátrahagyva a helyszínről elment, később a járőrök elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították, a vele szemben alkalmazott szonda pozitív értéket mutatott.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a férfivel szemben segítségnyújtás elmulasztása, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt indított eljárást” – írják a közleményben.

Kiemelt kép: A pátyi baleset helyszíne – Fotó: BPK