Még a héten eltemetik Sas Józsefet. A szertartáson a járványügyi korlátozások miatt csak a legközelebbi barátok és a család vehet részt. A vasárnap hajnalban elhunyt kabarékirály búcsúztatásán többen is beszédet mondanak.

40 évig voltak házasok

„Elment az öreg harcos” – így tudatta sírva legközelebbi barátaival férje fájdalmas halálhírét Sas József felesége. Az asszonyt, aki negyven éven át a társa volt, s az utolsó két évben odaadóan ápolta a Jászai Mari-díjas komikust, összetörte a gyász. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem köszönt el tőle a felesége

Zsuzsa nem köszönhetett el párjától, őt nem engedték be hozzá a kórházba, csak Ágit, a lányukat. Utoljára akkor simogathatta mega párja arcát, amikor betették a mentőbe, de előtte még betakargatta a hordágyon. Iszonyú lelkierő kell most ahhoz, hogy intézzék az ilyenkor szokásos tennivalókat, hiszen még a héten el is temetik a humoristát.

Barátai búcsúztatják

A temetésen Heller Tamás, Beregi Péter, Gálvölgyi János és Selmeczi Tibor mond beszédet, ők voltak Sas József legközelebbi kollégáit és barátait.

„Nem akarná, hogy szomorkodjanak”

„Megtisztelő a felkérése, éppen a búcsúbeszédet írom, nem könnyű 42 év barátság után ez.  Keresem a rengeteg emlék között azt, ami Jóskára a legjellemzőbb, de abban biztos vagyok, hogy nem akarná, hogy szomorkodjunk, hiszen ő mindenből poént csinált” – mondta Heller Tamás a Blikknek.

Büszke volt zsidó származására

Sas Józsefet a Kozma utcai temetőben helyezik végső nyugalomra. A járvány miatt csak a szerettei és legközelebbi barátai lesznek jelen. Bár a legendás komikus nem volt vallásos, mindig büszkén vállalta zsidó származását. Gyakran beszélt arról, hogy családjában milyen tragédiák történtek, így a zsidó hagyományok szerint búcsúztatják majd.

Még nem tudják, öccse részt vesz-e a temetésen

Azt még nem lehet tudni, hogy Sas József öccse Magyarországra jön-e a bátyja temetésére, hiszen a Covid-korlátozások miatt erre külön engedélyre van szüksége.

Vasárnap halt meg

Vasárnap hajnalban, 82 éves korában elhunyt Sas József. Az évek óta súlyosan beteg humorista szerveztét megtámadta a koronavírus. Kórházba került, szerettei és barátai bíztak abban, hogy a művész felépül. 

Nem bírta a szíve

„Hajnalban ment el szívelégtelenségben. Nem bírta a szíve ezt a sok mindent. Ehhez adódott hozzá a covid, és a tüdőgyulladás” – mondta a Borsnak Sas József lánya. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Sas kabaré – Forrás: atv