Gyereknap alkalmával óriási légiforgalom volt a Budaörsi Repülőtér, Kamaraerdő és a 11. kerület felett. Több helikoptert, kisrepülőt lehetett kipróbálni, sőt aki ügyes volt, felülhetett arra a sokat fotózott helikopterre is, amellyel politikusok utaznak, például celebek vidéki lakodalmába.

Sok repülő a magasban

Nagy volt a forgalom vasárnap, Gyermeknapon a Budaörsi Repülőtéren. Több ezren érkeztek a helyszínre, hogy repüljenek egyet valamelyik menő helikopterrel, kisrepülővel, vagy éppen a MALÉV egy 1974-ben nyugdíjazott kétmotoros utasszállító gépével. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jöttek-mentek a helikopterek

Fotó: BPK

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagyon tetszett a gyerekeknek

A Budaörsi Repülőtér összes helikoptere szolgálatba állt a gyermeknapon. Egymás után landoltak, szálltak fel és mentek egy 5 perces kört Kelenföldig, majd vissza. A gyerekek nagyon élvezték a hangzavart és a sok zúgó repülőgépet.

Botrányt okozott vele a politikus

A helikopterek között feltűnt az a HA-FLY lajstromjelű piros csíkos helikopter, amivel 2016-an az egyik politikus okozott botrányt, ugyanis a médiaceleb Szabó Zsófi lakodalmába érkezett ezzel a géppel Kisvárdára. A celeb azóta elvált, a politikus viszont azóta is befolyásos ember. Az egykori sztori és a helikopter fotója ide kattintva érhető el.

Itt a legendás helikopter

Bell 206-os helikopter – Fotó: BPK

Nem olcsó a repülés

Az alig 5 perces helikopterezés ára gyerekeknek 13 ezer, felnőtteknek 16 ezerbe került, igaz ezt követően felülhettek egy kisrepülőre is, vagy a szerencsések a Malév legendás kétmotorosára, amely 1945 és 1974 között volt szolgálatban.

Kényelmes a régi MALÉV-gép

A MALÉV-matuzsálem fedélzetén egy hajdani malévos légikisérő segített az utasoknak. Meglepő, de a réges-régi gép tényleg kényelmes. Az ülésekkel telezsúfolt mai repülők helyett ezen kényelmesen elfértek a lábaink és az ablakok is akkorák, hogy könnyű kilátni a repülőgépből.

Régi MALÉV-gép

Fotó: BPK

Így néz ki belülről a MALÉV-gép

Fotó: BPK

Túl hosszú sor

Vasárnap délután több százan voltak Budaörsön, a környéken alig lehetett autóval parkolni és közlekedni. A szervezők ügyesen megoldották a feladatot, kivéve a sorban állást. A helikopterről leszállóknak ugyanis ismét egy, az előzőnél sokkal hosszabb sorba kellett beállniuk, ha a méregdrága jegyükért még egyet szerettek volna repülni. Ezt sok gyermekes család nem tudta kivárni, kár, mert pont gyermeknap volt ezen a vasárnapon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gyereknap a Budaörsi Repülőtéren, a képen igen, pont az a helikopter látszik – Fotó: BPK