Autók akadtak el a hirtelen lezúdoló eső miatt Szigetszentmiklóson. A Csépi úti HÉV aluljáró járhatatlan, az egyik helyi lakos szerint az irgalmatlan beépítések miatt problémás a buckai városrész vízelvezetése.

Özönvíz Szigetszentmiklóson

Özönvizet okozott az eső vasárnap délután Szigetszentmiklóson. A Csépi út és a Bajcsy Zsilinszky úti aluljáró teljesen megtelt vízzel, autók akadtak el.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook/Szigetszentmiklósi vagyok!

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Homokos, erdős rész

Az egyik helyi lakos a BudaPestkörnyeke.hu-nak azt mondta, hogy a szóban forgó HÉV-aluljáró a buckai városrészen található. Ezt a részt rendszeresen elönti a víz, ennek az az oka, hogy buckai rész egy homokos, erdős terület volt a ’80-as évek közepéig.

Beépítették a területet

Majd a 90-es évek második felében irgalmatlan beépítés vette kezdetét. Később, 2000-2010 között az itt épülő házak száma tovább nőtt. Ez azt eredményezte, hogy a város központjához viszonyítva, magasabban fekvő buckai részről a víz befolyik erre a területre.

Rendszeres a probléma

A BudaPestkörnyeke.hu-nak nyilatkozó itt élő szerint ezért önti el az aluljárót a hirtelen lezúduló eső miatt a víz. Ezt a problémát csak egy kiépített, csapadékvíz-elvezetéssel lehetne megoldani, amely több milliárd forintos beruházás jelentene.

Tavakat alakítottak volna ki

Korábban volt egy elképzelés, amely keretén belül különböző zöld szigeteket alakított volna ki a buckai városrészen. A tervnek az volt lényege, hogy kisebb tavakat hoztak volna létre, fásítva, bokosítva. Ide tudott volna befolyni a csapadékvíz. De az elmúlt időszákban erre már nem került sor.

Videó a településről

Olvasónk felvétele.

Ez várható

Hétfőn többfelé várható zápor, zivatar, a Dunántúl nyugati részén inkább csak eső lesz a jellemző. A zivatarokhoz elsősorban felhőszakadás társulhat. A maximumhőmérséklet a Dunántúlon 20 és 25 fok között várható, míg a Dunától keletre általában 23 és 28 fok között várható, sőt az északkeleti megyékben pár fokkal ennél melegebb is lehet.

Beismerték a hibát

Tegnap az OMSZ prognózisa alapján fújták le 13 óra körül az esti budapesti tűzijátékot. Az operatív törzs szerint a meteorológusok tévedtek. Ezt az utóbbiak lényegében elismerték.

A magyarázat

A tegnap esti események a tegnap délelőttig rendelkezésre álló modelleredmények, illetve az ezekből alkotott forgatókönyvek nem valósultak meg. Az akkori eredmények közül a legkevésbé valószínű történt meg. Ez a bizonytalansági faktor sajnos benne van a szakmánkban, ezt igyekeztünk kommunikálni is. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért! – írja az OMSZ közösségi oldala.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook