Két hete volt jogosítványa annak a nagyvázsonyi fiúnak, aki kocsijával csütörtök délután frontálisan karambolozott Ajkánál. Az autóban öten ültek, iskolából tartottak hazafelé. A 19 éves sofőr és egy 17 éves fiú meghalt, hárman kórházba kerültek. Nagyvázsony polgármestere azt mondja, a helyieket megrázta a tragédia. A fiút sokan ismerték, szerették, tevékeny tagja volt a falunak.

Két fiatal halt meg

Amint arról beszámoltunk, meghalt egy 17 éves és egy 19 éves diák, illetve megsérült három társuk, miután az autójukkal csütörtök délután frontálisan összeütköztek egy terepjáróval Ajkánál. A diákok éppen az iskolából tartottak hazafelé, amikor megtörtént a tragédia. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Frontálisan ütköztek

A Suzukiban öt fiatal, a másik autóban egy 40 év körüli férfi utazott, utóbbi vállsérüléseket szenvedett. A fiatalok iskolából Somló felé autóztak, amikor egy előzés után visszatérve a sávjukba nekicsapódtak egy terepjárónak. A baleset oka minden valószínűséggel az is lehetett, hogy a Suzuki sofőrje nagyon gyorsan hajtott. Az autó sebességmérője, az ütközés után, 130 kilométer/óránál kiakadt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A tűzoltók emelték ki őket

Az ütközés után annyira roncsolódott az autójuk, hogy a tűzoltóknak feszítővágóval kellett levágniuk az autó tetejét. Csak ezután kezdődhetett meg a sérültek ellátása. A helyszínre két mentőhelikopter és több mentőautó érkezett.

Folyik a mentés

Forrás: Ajka TV

Szörnyethaltak

A 17 és 19 éves fiatal életét azonban már nem tudták megmenteni, ők a helyszínen szörnyethaltak. A hátul ülő három másik fiatal pedig súlyosan megsérült. Őket kórházba vitték. A sérültek hozzátartozói a helyszínre érkeztek. Az egyik áldozat testvére, amikor megtudta, hogy rokona meghalt, olyan rosszul lett, hogy a mentőknek kellett ellátniuk.

Ünnepségről mentek haza

A fiatalok egy iskolai ünnepségről tartottak haza, amikor a tragédia történt. Az autót vezető 19 éves fiú Nagyvázsonyban élt, mindössze két hete szerezte meg a jogsiját. Fábry Szabolcs, a település polgármestere azt mondta, Nagyvázsony gyászol.

A baleset helyszíne

Forrás: Ajka TV

Nagyvázsony gyászol

„A fiaimmal együtt focizott. Együtt építettük a patakpartot, a sétányt, még kamasz volt. A kortársainak is nagyon sok közös élményük van vele, mert ő egy nagyon aktív tagja volt a közösségnek” – mondta az RTL-nek Nagyvázsony polgármestere.

A helyi csapatban focizott

A fiú, a helyi focicsapatnak a tagja volt, mai napig aktívan részt vett a csapat életébe. „Egy nagyon aktív, életvidám fiatalemberről van szó” – mondta Nagyvázsony polgármestere. A település minden segítséget megad a gyászoló családnak. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: Ajka TV