Meghibásodott egy mozdony hétfő reggel Pestlőrinc és Vecsés között, emiatt Cegléd felé késnek a vonatok. Június 19-től egy hónapra pedig lázárják a Nyugati pályaudvart.

Elromlott egy mozdony

Elromlott egy mozdony, ezért a Budapest–Cegléd vonalon késnek a vonatok. A veszteglő szerelvény átmenetileg a közúti közlekedést is akadályozta – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese hétfő reggel az MTI-t. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Meghibásodott egy mozdony

Váczi Viktor közölte: hétfő hajnalban Pestszentlőrinc és Vecsés között egy tehervonat mozdonya meghibásodott. A szerelvény elvontatásáig azon a szakaszon a vonatok csak egy vágányon közlekedtek, emiatt a ceglédi vonalon késésekre kell számítani.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Elvontatták a mozdonyt

Csak órákkal később vontatták el a műszaki hibás tehervonatot a ferihegyi vasúti átjáróból, ismét mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok Pestszentlőrinc és Vecsés között.

Késnek a vonatok

A ceglédi vonalon a reggeli csúcsforgalomban még késésekre kell számítani, a menetrend kora délelőttre állhat helyre.

Lezárják a Nyugatit

Június 19-től július 17-ig teljesen lezárják a Nyugati pályaudvart. A karbantartás ideje alatt a Nyugatiból nem indulnak és oda nem is érkeznek vonatok, ezért jelentős menetrendi változások lépnek életbe a pályaudvart érintő vasútvonalakon. 

Felújítják a Nyugatit

A lezárás oka, hogy a felújítás alatt álló pályaudvaron fontos karbantartási munkákat végeznek, amelyeket nem lehetne kivitelezni a vonatforgalom folyamatos fenntartása mellett.

Megváltozik a menetrend

A Nyugati pályaudvar lezárása jelentősen felborítja a vonatközlekedést. A menetrendváltozásról ebben a cikkünket írtunk, itt klikkelve el tudod érni.

Az autópályákon torlódás van

Az M0-s autóút déli részén, az M1-es felé a Ráckevei- és a Hárosi Duna-híd között lassabb a tempó. Az északi oldalon a Megyeri hídon a 11-es főút felé csak araszol a kocsisor. Az M3-ason Mogyoródtól, az M7-esen Érdtől lassul le a forgalom.

Lassú a forgalom Dunakeszi felől

Az M2-es autóúton korábban két autó ütközött össze. Az M0-s felé a Vác irányából érkezők Dunakeszinél a 19-es km-nél még mindig lelassulnak, de a sávzárás már megszűnt. 

Kiemelt kép: illusztráció