A gyereknek való bukósisakok valójában nem egyszerű divatkiegészítők, hiszen ennél sokkal nagyobb szerepük van. Olyan speciális biztonsági felszerelések, amelyek a kicsik életét is megmenthetik. Éppen ezért adott a kérdés, hogy milyen típusok, milyen minőségben kerülnek a piacra, de legfőkébben az, hogy milyen szempontok alapján válasszunk közülük?

A következő pár sorban most erről lesz szó egy kicsit bővebben, hogy minden szülő megnyugodhasson.

Most akkor kötelező a sisak vagy sem?

Hazánkban kizárólag lakott területen kívül, 40 km/h-ás sebesség fölött kell bukósisakot használni. Nincs külön korlátozás a gyerekekre vonatkozóan, viszont Európa más területein sokkal szigorúbban közelítik meg ezt a témát. A Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop bringás sisakjaival például sokkal biztonságosabban indulhatunk útnak, ráadásul ezzel az alapvető szabályokat is betarthatjuk. 

Egy biztos: a sisak viselése csak előnyökkel járhat, hiszen számos kellemetlenségtől és balesettől óvhatja meg a lurkókat.

Miért hordjon a gyerek sisakot biciklizés közben?

A gyerekek még rendkívül sérülékenyek, törékenyek, és nem meglepő módon a fejük a legérzékenyebb pontjuk. Számukra még éltető erővel bír a kihívás, vakmerően vágnak neki a kalandoknak, és nem riadnak vissza semmitől. Nem ismerik még a KRESZ szabályait sem. A kíváncsiság vágya hajtja őket, éppen ezért speciális védelmet igényelnek.

Ha már időben megszokja azt, hogy bukósisakkal ül fel a biciklire, akkor ez lesz a természetes számára. 

Minősége kerékpáros sisak gyerekeknek

A sisak az elsődleges eszköz, ami a fej védelmét biztosítja, azonban csak a megfelelő méretű darab képes jól ellátni a feladatát. A méretezés nem olyan bonyolult: a fej körmérete adja, amit a gyerek fülei mellett tudunk megmérni. Nincs más teendőnk, mint a homlokán végigvezetni egy szalagot, majd megmérni, hogy pontosan hány cm-ről is van szó. 

A sisaknak eredetileg nem szabad mozognia akkor sem, amikor a tekerőgombbal állítottuk be, de az áll alatt található csat még nincs becsatolva. A csat nem feszülhet, az a jó, ha egyszerű a kikapcsolása. Nem szabad belelógnia a kicsi látómezejébe. Kipróbáláskor nézzük meg, hogy a két ujjunkat rá tudjuk-e tenni a homlokára!

Ma már nem egy olyan termékkel találkozhatunk, amelyek lyukacsos kialakításukkal biztosítják a megfelelő szellőzést, plusz a láthatóságot egyaránt kipipálhatjuk, ha ezeket viselik a gyerkőcök. 

Milyen bukósisak mellett érdemes dönteni?

A Bellelli, a Basic, illetve a Hamax márkák sisakjai eléggé megbízható termékek. Ezek között a mackó, Jégvarázs, Disney és a Mickey egér dizájnban pompázó darabok mind-mind egyedi hatást keltenek. 

A gyerek biztonságának védelmét nem szabad félvállról venni, ezért már kisgyermekkorban is ajánlott bukósisakot venni neki!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.