A lajosmizsei vonalon, Dabas és Örkény között a vonat elé került a Diego áruházlánc egyik autója. A vonat totálkárosra törte az autót, a balesetről most kaptuk meg a katasztrófavédelem helyszínen készült fotóit.

Menetrend szerint közlekedő vonat egy személygépkocsival ütközött hétfőn délelőtt Dabas-Gyón vasútállomás közelében, egy átjáróban.

A vonat az autót a vasúti sínek mellé lökte. A dabasi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt – írta közleményében a katasztrófavédelem.

A fényképeken is jól látszik, hogy a piros Hyunda-t a hátsó részén kapta el a vonat. A baleset vélhetően a vasúti átjáróban történt.

A MÁV először annyit közölt a balesetről, hogy a Budapest-Lajosmizse vonalon meghosszabbodik a menetidő, Dabas és Örkény között egyelőre nem közlekednek a vonatok.

Gyón megállóhelynél a Nyugati pályaudvarról Lajosmizsére tartó S21-es személyvonat 8:45-kor összeütközött egy személygépkocsival. A vonaton senki nem sérült meg. Az utasokat Örkény és Dabas között pótlóbusz szállítja.

Néhány órával később a MÁV újabb közleményt adott ki, ebben az állt, hogy a Budapest-Lajosmizse vonalon fokozatosan, a hétfő délutáni órákban állt helyre a vonatközlekedés. Dabas és Örkény között befejezték a helyszínelést, újraindult a vonatforgalom.

Képek: A katasztrófavédelem helyszíni fotói