Elsüllyedt egy vitorláshajó szombaton a Szüreti Regattán, a vízimentők segítettek a legénységnek elhagyni a hajót. Közben ítélet született egy tavalyi hajóbaleset ügyében, akkor a balatonlellei homokpadon futott zátonyra egy hajó, mert részeg volt a kapitány.

Ittassan hajózott

Ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt nyújtott be vádiratot a Fonyódi Járási Ügyészség azzal a budapesti férfival szemben, aki ittasan vezette a motorral is felszerelt vitorlás kishajót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az indulás előtt is piált

A vád szerint a terhelt tavaly júniusban az egyik balatonfüredi kikötőben várta a barátait, miközben több deci bort fogyasztott el. A társaság a késő délutáni órákban indult útnak, a hajó vezetésére képesítéssel és engedéllyel rendelkező férfi közvetlenül az indulás előtt is ivott szeszes italt.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Hajózás közben is ivott

A férfi a nyílt vízen hajózva tovább folytatta az italozást, így közepesen ittas állapotban indította be a hajó motorját, amikor annak működtetése a viharos időjárás miatt szükségessé vált.

Homokpadra futott

A hajót végül a vízirendészet munkatársai szabadították ki az esti órákban, mivel az a balatonlellei kikötő közelében homokpadra futott. Az ügyészség pénzbüntetést és vízi járművezetéstől eltiltást kért a férfire – írja a Balatonkörnyéke.hu hírportál.

Elsüllyedt egy hajó

Közben a Szüreti Regattán most szombaton elsüllyedt egy hajó. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke osztott meg egy videót közösségi oldalán az elsüllyedt vitorlásról.

Kimentették a legénységet

A hozzászólásokból az derül ki, hogy a Tromos nevű hajó legénységét sikerült kimenteni, senki nem sérült meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az elsüllyedt hajóról készült videó

Elsüllyedt hajó a Dunán

Két éve írtuk meg, hogy elsüllyedt egy tolóhajó a Dunán Százhalombattánál. Senki sem sérült meg. Minimális olaj szivárgott ki a hajóból, de a tűzoltók egy speciális védőeszközzel megakadályozták az olaj szétfolyását.

Itt az elmerült hajó

Forrás: MTI

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból