Eltűnt a boltok pocairól a Pilóta keksz, a leleményes magyarok az interneten kereskednek a termékkel.

Hónapok óta nem találjuk

Hónapok óta nem lehet kapni a boltokban a magyarok egyik nagy kedvencét, a Pilóta kekszet. A klasszikus finomságból 2021-ben 5,5 millió csomagot vettek meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Készlethiány van

A Pilóta eltűnésének hátterében az alapanyag- és csomagolóanyag-hiány áll. A Pilóta kekszet 2006 óta gyártják a fehérvári Mondelez Hungária Kft. üzemében. A cég tavaly októberben közölte, hogy készlethiány van a termékből, változás a közeljövőben nem várható.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Alapanyag- és csomagolóanyag-problémák

„A várhatóan tartós készlethiányt a gyártókapacitásainkat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag- és csomagolóanyag-hiány okozza” – közölte Mayer Gábor ügyvezető igazgató a Ripost megkeresésére.

Csak a szendvicskeksz érintett

Jó hír a sok rossz között, hogy a készlethiány csak a Pilóta szendvicskekszet érinti, a márka többi termékét nem. A cég mindent megtesz azért, hogy minél előbb a keresletnek megfelelő mennyiséget tudjon előállítani.  

10 ezer forintért árulják

A termék népszerűségét jelzi, hogy sokan üzletet látnak a kialakult helyzetben. Volt, aki 10 ezer forintért tette fel az egyik internetes oldalra a megmaradt két doboz édességét. 

Voltak érdeklődők

 „Felmértem a piacot, ennek fényében határoztam meg az árat – mondta a Blikknek Andrea, akinek közgazdasági jártasságát bizonyítja, hogy volt is érdeklődő az édességre. – Igaz, ő csak az egyik csomagot akarta megvenni 5 ezerért, én viszont jobban szeretném egyben eladni a kettőt, úgyhogy nem köttetett meg az üzlet.”

Nem esnek kétségbe

A szemfüles hölgy akkor sem esik kétségbe, ha esetleg nem lesz vásárló. Ebben az esetben megeszi ő és a családja a Pilóta kekszet.

3500 forint csomagonként

A Jófogás nevű oldalon is találtunk egy érdekes apróhirdetést: az eladó 3-3- csomag Pilóta kekszet árul, 2023. április 30-i lejárattal, 3500 forint/csomag áron. Érdeklődő biztosan lesz az árura…

Köszönet a hűségért

„Szeretnénk megköszönni minden hűséges fogyasztónknak a Pilóta keksz iránti szeretetüket és ragaszkodásukat, és külön köszönjük türelmüket is. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a magyarok által különösen kedvelt termék minél hamarabb visszakerülhessen a háztartásokba” – nyilatkozta a lapnak a cég ügyvezető igazgatója, Grzegorz Lis. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: továbbra is népszerű a Pilóta keksz. Fotó: agroinform.hu