Vecsésnél egy tehervonat elgázolt egy embert szombat este. A helyszínelés végéig, várhatóan éjszakáig, Üllő és Vecsés között csak egy vágányon haladhatnak a vonatok. Szerda délután Füzesabonynál sodort el egy embert az egyik InterRégió. Hétfőn szintén Vecsésnél, halálra gázolt a vonat egy embert.

Késnek a vonatok

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon 20-30, esetenként 30-60 perccel hosszabb menetidőkre, rövidebb útvonalon közlekedő vagy kimaradó járatokra lehet számítani.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Forgalmi változtás

  • A Z50-es vonatok és egyes Cívis InterRégiók S50-es vonatként közlekednek a Nyugati pályaudvar és Monor között mindkét irányban.
  • A Nyugati pályaudvarról 18:35-kor Monorra elindult S50-es vonat (2728) csak Vecsésig közlekedett. Onnan az utasok a menetrend szerint 19:35-kor továbbinduló S50-es vonattal utazhatnak Monorig.
  • A Nyugati pályaudvarról 19:25-kor Debrecenbe induló Cívis InterRégió (6078) Monorig 19:35-kor induló S50-es vonatként (2748) közlekedik.

Z50

  • A Ceglédről a Nyugati pályaudvarra 18:48-kor elindult Z50-es vonat (2811) Monortól S50-es vonatként (2741) közlekedik.
  • A Nyugati pályaudvarról 19 és 20 órakor Ceglédre induló Z50-es vonat (2828, 2838) Monorig S50-es vonatként (2738, 2758) közlekedik. Monortól várhatóan 30-40 perces késéssel közlekedik tovább.
  • A Debrecenből Budapestre tartó, Ceglédről 18:38-kor és 19:38 továbbindult Cívis InterRégió (6083, 6093) Monortól S50-es vonatként (2731, 2751) közlekedik, annak állomásain és megállóhelyein is megáll.

Gázolás Füzesabonynál

A Keleti pályaudvarról Egerbe tartó, Hatvanból 15:53-kor továbbindult IR87-es Agria InterRégió (546) elsodort egy embert Kál-Kápolna és Füzesabony között. Nem közlekedik tovább az InterRégió. A baleseti helyszínelés ideje alatt csak egy vágányon haladhatnak a vonatok az érintett szakaszon, emiatt 10-15 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon.

Gázolás hétfőn

Hétfő reggel, szintén Vecsésnél, gázolt el egy embert a vonat. Az egyik helyszínen tartózkodó utas szerint valaki szándékosan lépett a vonat elé. Egy másik utas csak annyit írt: „Sajnos volt szerencsém látni a testet”. Idén már több mint tíz embert gázolt el a vonat.

Tragédia Sárváron

Legutóbb Sárváron gázolt halálra a vonat egy embert. Az egyik környéken lakó azt mondta a tragédia után, hogy látta a későbbi áldozatot pár nappal tette előtt a helyszínen.

Terepszemlét tartott

A férfi akkor is, mint a tragédia napján, autóval érkezett. Halála előtt terepszemlét tartott, vélhetően azt a helyet kereste, ahol a vonat elé tud lépni. Amelyet sajnos, pár nappal azután meg is tett.

Búcsúlevelet találtak

Később kiderült, hogy a sárvári férfi, tette előtt nemsokkal vált el. Magányosan élt, autójában egy búcsúlevelet találtak, amelynek tartalma nem ismert.

Sok a vasúti gázolás

2024-ben, az előző évek azonos időszakához képest, sok embert ütött el a vonat. Január 2-án például, egy nap alatt hárman választották a halálnak ezt a formáját. Másnap pedig 2 ember lépett a vonat elé. Idén közel 15-en haltak meg hasonló körülméynek között.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Vecsésiek egymás közt