Elütöttek egy iskolába tartó gyereket ma reggel Dunaharasztiban. A baleset körülményei egyelőre nem ismertek, még vizsgálják, ki a felelős.

Baleset a Némedi úton

A baleset a reggeli csúcsforgalomban történt Dunaharaszti egyik legveszélyesebb területen, a Némedi úton. Rövid időn belül megérkezett a mentő, és ellátták a baleset sérültjét, írta meg a dunaharasztionline.hu. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kórházba szállították a kislányt

A helyszínről származó információk szerint egy általános iskolás kislány volt a baleset szenvedő alanya. A gyermeket megfigyelésre kórházba szállították, a legutolsó hírek szerint megúszta könnyebb sérülésekkel.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Visszaverte a fényt az aszfalt

„Nem sokkal később mentem arra, szép idő volt, de szemből sütött a nap a nedves aszfaltra, Némedi felé nagyon visszaverte a fényt, alig lehetett látni” – írta egy helyi lakos nem sokkal a történtek után az internetes közösségi oldalon.

Pedig még nincs is itt a tavasz…

„Nagyon sajnálatos az, ami történt. Sajnos az iskolák környékén még jobban oda kellene figyelnünk mi autósoknak. És még nincs is itt a tavaszi időszak, amikor is a gyerekek 90 % kerékpárral, rolerrel közlekedik majd az iskolába, a barátokhoz. Éppen ezért nagyon időszerű lenne, ha legalább a Kőrösi és a Rákóczi Iskolák előtt lassítókat raknának le” – tette hozzá egy helyi lakos.

Félni kell a zebrán is

„Nem tudni, ki a felelős, de az biztos, hogy Haraszin brutális a forgalom és félni kell már akkor is, ha az ember zebrán megy át. És persze az autósok, tisztelet a kivételnek, emberszámba sem veszik a kerékpárosokat és a gyalogosokat” – fogalmazott egy másik Dunaharasztiban él polgár.

Elütöttek egy gyermeket Szentendrén

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról hétfőn, hogy elütöttek egy gyermeket egy szentendrei iskolánál, a történtek után rendőrök lepték el a környéket. A helyszínről származó információk szerint a Barcsay általános iskola előtt történt a baleset a reggeli órákban. 

A lábát fájlalta

„Remélem, hogy jól van a gyerek” – írta egy helyi lakos. Egy másik szentendrei hozzászóló arról számolt be, hogy úgy tudja: szerencsére az elütött fiúnak nem lett komolyabb baja, a lábát fájlalta.

„Az én fiamat ütötték el”

Délután aztán a kisfiú édesanyja is posztolt a csoportban, és részletesen leírta, mi történt. „Az én fiamat ütötték el reggel a Barcsaynál. Szerencsére megúsztuk zúzódásokkal, de a gyermekem lábán áthajtott az dobozos autó és csak akkor állt meg, amikor egy másik anyuka kiabálva odarohant, hogy gyermek van az autó alatt” – kezdődött a bejegyzés.

Elvakíthatta a napfény a sofőrt

„A sofőrt elvakította a nap és szó szerint vakon fordult be a Huba utcába, ahol a fiam körbenézést követően már az út közepén ment és megpróbált elugrani, sikertelenül. Ha nem egy jobb cipő és vastagabb talpú van rajta, akkor lehet teljesen szétzúzza a lábfejét” – folytatta az anyuka.

„Álmomban sem gondoltam volna…”

„Nem tudunk napi rendre térni a történtek felett, rendőri intézkedés megtörtént. A Kálvárián lakunk, pár percre az iskolától, álmomban sem gondoltam, hogy ilyen megtörténhet hétfő reggel az iskolától pár méterre! Még egyszer, nagyon-nagyon hálás vagyok és tiszta szívemből köszönöm annak az anyukának, aki megakadályozta, hogy nagyobb baj legyen. Köszönöm mindenkinek a segítséget és az emberi hozzáállást” – fejeződött be a poszt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció