Az Antikvarium.hu hirdette meg az interneten a legendás tévés, humorista és zongoraművész utolsó emlékeit: a könyveit és a különböző iratait.

Könyvek és iratok

A gyűjtemény 294 darab könyvből, 171 darab iratból és 196 db kottából áll, az értéke pedig 1,8 millió forint. ,,A neves televíziós személyiség és humorista, Antal Imre könyvtárának és iratainak tételei, valamint néhány eredeti fotó, és egyéb személyes tárgyak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felbecsülhetetlen információk

A gyűjtemény darabjainak jelentős részében Antal Imre tulajdonosi bejegyzése, vagy neki szóló ajándékozási beírások találhatók.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Valódi ritkaság

Hírességektől és magánszemélyektől érkezett gratuláló levelek, táviratok (többek között Sólyom Lászlótól és Szilágyi Jánostól), kották, Antal Imrének dedikált kötetek, valamint az ő saját olvasmányai alkotják ezen különleges gyűjtemény gerincét. Ez a kollekció így egyben tartva színház- és médiatörténeti ritkaság!” – írja az Antikvárium.hu a gyűjteményről. 

Eltartási szerződése volt

Azt nem tudni pontosan, hogy a gyűjtemény mikor és hogyan került az antikvárium tulajdonába, de a Bors információi szerint annak a tulajdonában lehettek, aki annak idején eltartási szerződést kötött Antal Imrével, emiatt pedig nála kötöttek ki a nagyobb értékkel bíró dolgok. 

Drágábban árulták

A lap szerint a gyűjtemény árát is lejjebb kellett faragni: eredetileg kétmillió ötszázezer forintért árulták, de annyiért senki nem akarta megvenni. A hirdetést így is több hónapja tették ki, és még most sem kapott rá senki. 

Kórházi leletek is vannak

Többek között ilyen iratokat találni a gyűjteményben: gratulációk államfőktől, híres színészektől képeslap, Antal Imre édesapjának címezve, díszoklevelek, kézzel írt telefonkönyv, sok belerakott plusz irattal, cetlivel turnéanyagok, megállapodások, kórházi leletek.

Számlákat árul

De ott van még a Szinlép Bt. számlatömbje (1998-2001. dátumú számlákkal), távbeszélő számok, Antal Imre jegyzetfüzetei, Antal Imre édesapjának fotóalbuma beragasztott fotókkal és képeslapokkal, határidőnapló, Antal Imre nagyapja kézírásos jegyzetfüzete és egy amatőr rajz Antal Imréről borítékban.

Nyelvzseni volt

Antal Imre hét nyelven beszélt, s kivételes tudását olykor műsorvezetőként is megcsillantotta, ha külföldi híresség jött Budapestre, a legtöbbször ő készített interjút. Ha kellett angolul vagy éppen oroszul – írja a Blikk.

Fontos volt az édesanyja

Édesanyja 1988-ban bekövetkezett halálát – akihez olyannyira ragaszkodott, hogy a hamvait Damjanich utcai lakásában tartotta – sosem heverte ki igazán, szinte szimbiózisban éltek. Az életrajzi könyvében bevallotta, már-már betegesen imádta az anyukáját.

Szentenedrén élt

Utolsó éveiben barátja, Jenei József szentendrei házában élt (hosszú évtizedeken átívelő barátság volt az övék), az utolsó hónapjait pedig menthetetlen betegsége miatt egy hospice-házban töltötte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Antal Imre és Kudlik Júlia – Forrás: YouTube/DunaTV