Egy nő néhány éves és még babakocsis gyerekével próbált felszállni a szentendrei Pannóniatelep HÉV-állomásra 8 óra 7 perckor érkező, Budapest felé tartó szerelvényre. Az esetről a Pesten hallottam Facebook-csoportban számolt be egy szemtanú, időközben a MÁV-HÉV Zrt. is megerősítette a hírt.

“Tudjátok, ott nagyon nehéz felszállni, mert állati magasan van a lépcső. Anyuka felrakta a kisfiút, majd visszafordult, hogy kivegye a másfél éves kislányt és felrakja őt is meg utána a babakocsit is a HÉV-re, ekkor elkezdett jelezni az ajtózáró csengő, becsukta az ajtót és elment!” – írta a szemtanú, hozzátéve: telefonon értesítették a történtekről a szentendrei forgalmi irodát egy BKV-s ismerős segítségével. Kérték, hogy szedjék le a vonatról a kisfiút, és várják meg az anyukáját és a testvérét, aki a következő szerelvénnyel megy utánuk.

Havonta 300 ezer alkalommal olvassák el a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit. Építsd a vállalkozásod az olvasóink erejével! Klikk ide!

“Sokkot kapott hirtelen az anyuka, kétségbeesésében azt se tudta, mit csináljon, majdnem a sínek között futott a HÉV után. Szerencsére voltunk egy páran a megállóban, akik rögtön odaugrottak, egyrészt intézkedni, másrészt megvigasztalni szegényt!” – olvasható a bejegyzésben.

Az eset miatt a hvg.hu megkereste a MÁV-HÉV Zrt.-t, azt szerették volna megtudni, valóban így zajlott-e le az incidens, vizsgálják-e az történteket, illetve hogy milyen következménye lehetnek a vizsgálatnak.

Válaszukban azt írták, sajnálják a történteket, és elnézést kérnek a családtól – tehát elismerték, hogy megtörtént a dolog.

“A vasúttársaság természetesen vizsgálja az esetet. Az eddig rendelkezésre álló információk szerint a járművezető nem látta, hogy lenne még felszálló utas, ezért csukta be az ajtót. A munkatársak – miután értesültek a helyzetről – azonnal a gyermek segítségére siettek, és vigyáztak rá, amíg az édesanya megérkezett” – fűzték hozzá.

Kiemelt kép: illusztráció