Nyolc éve a taxisok zavarták el őket, most egy taxitársaság segítségével térnek vissza. A sofőröket nyugtatják. Az Uber szolgáltatása nyár elején indul el Budapesten.

Elzavarták őket, de visszatérnek

2016 nyarán kivonult az Uber Magyarországról, miután a taxisok nem bírták velük a versenyt és elzavarták őket. A cég elküldésében az Orbán-kormány is segített, ugyanis nem akartak összebalhézni a taxisokkal. Abban az évben fogadtak el egy törvényt, amely alapján blokkolni lehet azokat az internetes oldalakat és alkalmazásokat, amelyek jogellenesen működő taxiszolgáltatást kínálnak. Bár nem nevesítették konkrétan, a lépéssel az Ubert akarták ellehetetleníteni, vagy legalábbis – Fónagy János illetékes államtitkár szavaival élve  rákényszeríteni arra, hogy „álljon be a sorba”. Ez után az Uber felfüggesztette magyarországi működését. Most visszatérnek. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ismét magyar piacra lép az Uber

Friss hír, hogy elhárultak az akadályok az Uber magyarországi piacra lépése elől, megkapták a diszpécserszolgálati engedélyt – értesült a Telex a taxis cég magyarországi részlegét képviselő kommunikációs ügynökségtől. A Budapesti Közlekedési Központ után 2024. április 16-án a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól is zöld utat kaptak a budapesti indulásához, ezzel lezárva a hivatalos jóváhagyási folyamatot – tették hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sofőröket keresnek

Az engedély birtokában az Uber csapatának most sofőröket kell toboroznia a platformra, amelyhez már napokon belül csatlakozhatnak. A szolgáltatás várhatóan a nyár elején indul Budapesten, tették hozzá.

Együttműködnek a Főtaxival

Az Uber – mint írták – a Főtaxival együttműködésben tervezi a magyarországi piacra lépést, engedélykérelmüket februárban nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata.

Nyugtatják a sofőröket

A Főtaxi nemrég belső levélben nyugtatta sofőrjeit, hogy az Uber visszatérésével csak még jobban járnak majd. A levélben azt írták, hogy a sofőröknek ez az együttműködés még több fuvart és bevételt jelent majd, de hogy miért, azt nem részletezték. Az Uber sajtóosztálya a lapnak korábban azt írta, hogy különálló szolgáltatásként tervezi a belépést a budapesti piacra. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció