Vádat emeltek egy dunaújvárosi család tagjai ellen, akik prostitúcióra kényszerítettek két nőt.

Bántalmazták a nőt

Vádat emeltek – többszörösen minősülő emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének, kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének és hamis tanúzásra felhívás bűntettének gyanúja miatt – egy dunaújvárosi család ellen, amely bántalmazással kényszerített prostitúcióra két nőt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

15 év börtönt kaphatnak

A Fejér Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a dunaújvárosi férfi, az édesanyja és két testvére által elkövetett legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közösségi oldalon keresett partnert

A vádirat szerint a vádlottaknak se munkaviszonya sem rendszeres jövedelme nem volt 2019-ben, ezért elhatározták, hogy a férfi internetes közösségi oldalakon keres partnert, akit szerelem ígéretével, megtévesztéssel a lakásukba csal, majd ott elszállásolják a családtagjaival, prostituáltként dolgoztatják, és az ebből származó bevételből élnek.

Egyik szobát kapta meg

A férfi felügyelte a későbbi sértettek prostitúciós tevékenységét, a család többi tagja pedig rendszeres haszonszerzés céljából úgy segítette őt, hogy a lakás egyik szobáját rendelkezésre bocsátották, illetve a tevékenységgel összefüggő különböző hirdetéseket, díjakat megfizették.

Családot ígért neki

A dunaújvárosi férfi 2019 tavaszán ismerkedett meg az első áldozatával, akinek azt ígérte, hogy együtt fognak élni, családot alapítanak, azonban rövid idő elteltével közölte vele, hogy ha szereti, akkor ezt bizonyítani kell úgy, hogy prostituáltként dolgozik.

Elszokott a családtól

A nő a férfi kérésébe beleegyezett, ezért különböző internetes oldalakon fényképfelvételekkel szexuális szolgáltatásait kínálta. A nő 2019 nyarán elszökött a családtól, azonban félt a szökés következményeitől, ezért meggondolta magát és visszament a családhoz.

Havi 600 ezret éltek fel

A nő a tevékenységéért járó összegből nem tarthatott meg egy fillért sem, azt rögtön át kellett adnia a családnak, az így megszerzett havi 500-600 ezer forint bevételt pedig a férfi és családtagjai felélték.

Használt ruhákat kapott

Miközben a nőnek naponta csak egy szendvicset adtak és az ügy egyik vádlottjának már nem viselt ruháit kapta meg. A nő 2019 őszén végleg elszökött a családtól.

Újabb nőt keresett

Ezt követően ismerkedett meg a férfi egy internetes oldalon az ügy másik sértettjével, akit szintén rávett arra, hogy költözzön hozzá. A nő különböző internetes oldalakon kínálta szexuális szolgáltatásait, “ügyfeleket” fogadott a család lakásán, “ügyfelekhez” járt, a tevékenységéből származó bevételt azonban a családnak kellett átadnia, akik azt saját kiadásaikra fordították.

Nem hagyták békén

A bűncselekmény 2020 nyarán lepleződött le. Miután az elkövetők közül ketten letartóztatásba kerültek, a másik két vádlott a sértettek egyikét megpróbálta rávenni a vallomása visszavonására. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció