Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem halt meg az az ártatlan öt éves gyermek, akit édesapja büntetésből a falhoz vert. Az volt a „bűne”, hogy megette a kekszet. A gyerek elájult és a koponyája is betört. Az apa a bíróságon mindent tagadott, kisfia megverését pedig balesetnek akarta beállítani. Nem jogerősen 11 és fél éves büntetést kapott.

Erőszak Monoron

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy egy monori családi házban történt a brutális eset. A férfi és az élettársa még az általános iskolában ismerték meg egymást, amikor a gondnokság alatt álló nő felnőtté vált összeköltöztek, nemsokára három gyermekük született: Gábor, Kristóf és József. H. Gábor éveken át verte az élettársát, Évát és a három gyermeküket, Józsikát, Kristófkát és Gabikát is rendszeresen bántalmazta a lakóhelyükön. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Visszakerültek a nevelőszülőktől

A gyerekek nevelőszülőkhöz kerültek, azonban a hatóság úgy döntött, visszaadja őket az apjuknak. A tragikus napon is összeveszett az agresszív férfi a családjával, mert valaki megette a kekszét. A legkisebb fiú félelmében elsírta magát, mert tartott apja haragjától.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Brutális, érthetetlen tettek

 Az apa kérdőre vonta a kis Józsefet, hogy hol van a keksz, majd két kézzel megragadta a gyermeket, a földről felemelte, a fejét egy alkalommal nagy erővel a csempével burkolt falhoz ütötte, majd a földre dobta a kisgyermeket.

Többszörös koponyatörés

Miután a tragédia megtörtént, az orvosoknak a család azt hazudta, hogy József leesett az asztalról. A kisgyermek többszörös koponyatörést szenvedett.

A hűtőt is lelakatolta

 „Favorit volt nála az édesség, előfordult, hogy a hűtőt is lelakatolta, nehogy hozzáférjenek ahhoz, amit magának vásárolt, a gyerekek el voltak tiltva tőle. Édességvonzalom alakult ki nála. A kapcsolati erőszaknak az anya is áldozata volt. Az apa leuralta agressziójával az egész családot – mondta vádbeszédében az ügyész a tárgyaláson.

Életszerűtlen

A férfi ügyvédje életszerűtlennek nevezte azt, hogy a védence egy megevett keksz miatt emberölési szándékkal a saját gyermekét bántalmazta volna. A bírótól pedig azt kérte, mentse fel a férfit a vádak alól, írta a Blikk.

„Nagyon sajnálom”

„Nagyon sajnálom ezt az egészet. Nagyon hiányoznak, szeretem a gyerekeimet! Azért hajtottam, hogy nekik meglegyen minden, nem azért, hogy magamnak vásároljak. Nem értek egyet a falhoz vágással. Ha a párom valamit előad, akkor annak úgy kell lennie?! – mondta az utolsó szó jogán H. Gábor.

„Hülye voltam”

„Hülye voltam, rossz fele fordultam és beverte a gyerek a fejét a falba” – tette hozzá. Dr. Szalay Csaba bíró végül – nem jogerősen – 11 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte a férfit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció