Emlékpadot adott át Őrsi Gergely, 2. kerületi polgármester annak a lánynak az emlékére, akit a Harminckettesek terénél gázoltak halálra a villamosmegállóban.

Óriási fájdalom

„Boglárkát, szomszédunkat 23 évesen vesztették el ismerősei, barátai, családja. Én nem ismerhettem, de a hozzánk eljutott üzenetek alapján is látom és érzem, hogy mindenkit keserűség és fájdalom önt el, aki arra gondol, hogy még mennyi megbeszélnivalójuk lett volna, mennyi élmény várt rájuk és mennyi közös időt rabolt el a villamosmegállóba sodródó autó” – emlékezett a polgármester. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segíthet feldolgozni

Hozzátette: A veszteség mértéke felfoghatatlan, de talán a feldolgozásban némi segítség lehet az emlékpad a Fillér utca és a Pengő utca sarkánál lévő parkban, ahová leülve kicsit Boglárka mellé ülhetünk.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Figyelemfelhívás

A kerületi Közlekedésbiztonsági és Balesetmegelőzési Programot Boglárkáról nevezték el. „Ha a program segítségével akár egy életet is meg tudunk menteni, vagy többek figyelmét fel tudjuk kelteni, és talán többen is átgondolják, milyen állapotban vezetnek, és mennyire lépnek a gázra, akkor valamennyi értelmet adhatunk a történteknek.”

Ők vehetnek részt a programban

A program fő eleme azoknak a 2002. január 1. és 2006. december 31-e között születettek számára készült, akik különböző jogcímeken a 2. kerületben élnek. Ennek részeként, ha valaki önként megtekint egy balesetmegelőzésről szóló dokumentumfilmet, és részt vesz plusz elsősegélynyújtó tanfolyamon, akkor az önkormányzat hozzájárul B kategóriás jogosítványa megszerzéséhez 25 ezer forinttal.

Biciklisoktatás

A 18 év alatti kerületi lakosoknak a 2. Kerületi Önkormányzat kerékpáros elméleti-, és gyakorlati oktatást szervez, évente, előre meghirdetett időpontban. A résztvevők II. Kerületi Kerékpáros Kártyát kapnak, amelynek bemutatása esetén akár 50%-os szervizszolgáltatási kedvezményre lehetnek jogosultak meghatározott kerékpárszervizekben.

Szimulátorok is lesznek

A 2. kerületi Balesetmegelőzési Bizottság és az Önkormányzat rendszeresen – ingyenesen – elérhetővé teszi a BRFK közlekedésbiztonsági szimulátorait az érdeklődők számára, a kerületi játszótereken lévő KRESZ-pályáknál előre meghirdetett időpontban KRESZ-, és egyéb kerékpározás-ismereti napokat szerveznek.

Polgármester posztja:

Jön a pofátlanító autó

A program részeként új felfestésekkel figyelemfelkeltőbbé, biztonságosabbá tesszük a kerület nagy forgalmú gyalogátkelőit, a rendőrséggel együttműködve szolgálatba lép egy új „pofátlanító” autó, valamint 7 új traffipaxot szerelnek fel a 2. kerületben.

Így történt a tragédia

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon elsők között beszámoltunk róla, vasárnap hajnal 2-kor a 23 éves Bogi éppen a barátjához tartott, amikor egy ittas külföldi állampolgárságú férfi az autójával a körúton haladva elveszítette az irányítást a kocsija felett és nekiütközött a megállóhelynek, ezzel elsodorva a villamosra várakozó fiatal egyetemistát.

Szerette az életet

„Nagyon életvidám lány volt. Nagyon szerette az életet. Egyetemre járt, itt Budapesten. Most lett volna a diploma munkája, június-júliusban. Nekem még olyan, mintha itt lenne valahol. Vagy teljesen mindegy, egy másik városban. Tehát az, hogy ő nincs most már közöttünk, ez még, ez még, ez még nem…” – mondta az édesapa a TV2 hírműsorában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: emlékpad – Forrás. Facebook