Még az orvosok sem tudják megmondani, mi volt ez és mitől. Egy biztos, hogy a jelek szerint nincsn komolyabb baj, ugyanis a korábbi sportoló már otthonában lábadozik.

Ezért nem volt ott a temetésen

Sokakat meglepett, hogy Wiesner nem volt ott a régi barátja, csapattársa, Csapó december 14-ei temetésén. Most már tudjuk, sajnos igazoltan maradt távol. Két nappal a gyászszertartás előtt leblokkolt az agya, és mentővel a Honvéd Kórházba szállították – írja a sportal.hu. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Érdekes práhuzamot talált

„Nekem is nagyon fájt, hogy nem vehettem végső búcsút Duditól, a barátomtól. Az élet iróniája, hogy korábban én adtam hírt a Gabi állapotáról, aztán majdnem én is mentem utána” – nyilatkozta a lapnak a már otthonában gyógyuló 72 éves pólós.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Azért nagyjából képben volt

Azért az újságokat megkapta a kórházban, amelyekben a temetésről írtak, így valamennyire képben volt arról. „Azért az újságokat megkapta a kórházban, amelyekben a temetésről írtak, így valamennyire képben volt arról” – szomorkodott a Ferencváros volt játékosa.

Kettős látás, elernyedt végtagok, össze-vissza beszéd

Hozzátette, „nem tudom, mitől jött ez a roham, az orvosok sem tudták megmondani. Egyszer csak kettős látásom lett, elernyedtek a végtagjaim és érthetetlenül, összevissza beszéltem. Éjjel bevittek a Honvédba, majd később át az Uzsoki Kórházba.”

Ha nem agyvérzés volt, akkor micsoda?

„A doktorok szerint nem sztrók volt ez, hanem agyi roham, olyasmi, mint a szívroham. De talán mindegy is, minek hívjuk, rendesen kupán vágott, levett a lábamról. Most próbálom összeszedni magam, bár nem fog gyorsan menni, ezt érzem.”

Visszanyerné régi formáját

Másfél hét után, szerdán hazaengedték Wiesnert a kórházból, de január 5-én majd vissza kell mennie kontrollra, s addig pedig csak pihenhet az orvosi utasítás szerint. „Amennyire lehetett, rendbe hoztak, de idő kell, hogy visszanyerjem a régi formámat” – ismertette.

Szeretné lekötni magát

„Azt mondták a szakemberek, hogy nagyon lassan fog javulni az állapotom, erre készüljek fel. Meg, hogy maradjak nyugton, leginkább vízszintesbe, ne mászkáljak sokat. Ezzel nem lesz baj, nem terveztem országjáró túrát. Most itthon teszek-veszek, sokat olvasok és tévézek, próbálom lekötni, elfoglalni magam.”

Csak nézünk magunk elé bambán

Persze szíven ütött ez a betegség, az ilyesmire nem lehet lelkileg felkészülni, szerintem ezzel mindenki hasonlóan érez. Egyszer csak megtörténik a baj, aztán csak nézünk bambán magunk elé. Na, én is így vagyok most valahogy” – osztotta meg érzéseit.

Új járókerete is van

Fájdalmai nem voltak Wiesner Tamásnak, és most sincsenek, egyszerűen csak gyenge, kába és még mindig keresi a szavakat olykor. Ha kikel az ágyból, akkor – ahogy ő fogalmazott – „hülyén” megy. Az egyik barátjától kapott egy vadonatúj járókeretet is.

Nem árt ha van

„Találó poén volt, jót mosolyogtunk rajta. Ilyenkor különösen jót tesz a léleknek egy kis humor. A helyzet az, hogy ugyanakkor tényleg segít a mozgásban ez az egyszerű szerkezet, szóval, nem árt, ha van. Azért persze remélem, nem kell sokáig használnom, mihamarabb felépülök” – reménykedett a korábbi vízilabdázó. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása a Youtube.)