Elhunyt egy fiatal tanárnő Veresegyházon, Mónika a helyi Fabriczius József Általános Iskolában dolgozott. Halálát a koronavírus okozta. Már több mint 60 pedagógus hunyt el a járvány miatt.

Koronavírusban elhunyt a tanárnő

Koronavírusban elhunyt egy fiatal, életerős pedagógus Veresegyházon. Mónika Fabriczius József Általános Iskolában tanított. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az iskola is búcsúzik

 „Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett kolléganőnk Ézsöl Mónika tanárnő március 26-án örökre itt hagyott bennünket. Hiánya pótolhatatlan. Emlékét szívünkben megőrizzük” – így búcsúzik a város általános iskolája kollégájától.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Legyőzte a vírus

„Én nem kérek mást, csak elég időt!…” – írta utolsó posztjában Facebook-oldalán Mónika. Az idézett sor Ákos Igazán című dalából lehet ismerős. Sajnos a veresegyházi pedagógus kívánsága nem teljesülhetett, a vírus legyőzte a szervezetét.

Tanítványai várták vissza

Rengeteg tanítványa gyászolja Mónikát. A tanárnőt pár hete kapta el a koronavírust. Ám hiába várták vissza szeretett osztálya diákjai és mindazok, akiket tanított, a koronavírus örökre elragadta tőlük.

Búcsúznak Mónikától

A fiatal magyar tanárnő halálhírére a veresegyházi Fabriczius József Általános Iskola főbejáratánál többen is megemlékeztek, illetve megemlékezhetnek. A gyászolók egy szál virággal, üzenettel vagy rajzokkal búcsúzhatnak a szeretett pedagógustól.

Meghalt a józsefvárosi gimnázium tanára

A múlt héten írtunk arról, hogy meghalt a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium történelem-filozófia szakos tanára. Az 54 év éves pedagógus koronavírusban hunyt el. A  beszámolók szerint a férfi egészséges volt, március 24-én azonban meghalt. 

Édesapját és nagyapját is elveszítette

F. Tóth Anna, a pedagógus lánya a Telexnek azt mondta, két nap alatt édesapját és nagypapáját veszítette el, mindketten a járvány áldozatai.

Bejárt az iskolába

„Azonban ha jól olvastuk, rajta kívül már hatvannál is több pedagógus hunyt el a Covid szövődményei miatt. Éppen ezért mi, a családban úgy érezzük, hogy ezzel a témával csak úgy lenne fair foglalkozni, ha az összes, a Covid-19 miatt elhunyt tanár nevét leírná mindenki, mert bizonyára ők is remek emberek voltak, gyermekek, apák, anyák és pedagógusok. Mindenki vigyázzon magára!” – mondta F. Tóth Zoltán lánya.

Beoltják a pedagógusokat

Gulyás Gergely a múlt héten jelentette be, hogy soron kívül oltják be a pedagógusokat. A szakszervezet hónapok óta kéri, hogy az óvónők és tanárok kapják meg a koronavírus elleni vakcinát.

60-nál több tanár halt meg

A kormány azonban csak most döntött a soron kívüli oltásról, amelyet április 1-jén kezdik oltani a pedagógusokat. Az iskolákat pedig április 19-én nyitják újra, még azelőtt, hogy a teljes védettség kialakulna a tanároknál és az óvónőknél. Eddig több mint 60, oktatásban dolgozó hunyt el a járvány miatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: megemlékezés a veresegyházi Fabriczius József Általános Iskola előtt – Forrás: Facebook