Különös eset történt Érdnél. Építettek egy majdnem 4 és fél kilométer hosszú kavicsos utat Érd és Sóskút között. Az utat Mészáros Lőrinc gyermekeinek a cégének dolgozó alvállalkozó építette, állítólag két polgármester egykor megállapodott erről. A rendőrség nyomoz, mert az út alapanyaga hulladéknak minősül, így 4 km hosszú illegális szemétlerakásról is szól a történet.

Út vagy 4 km hosszú szemétdomb?

A fehér kaviccsal leszórt út akkor készült, amikor az Orbán Viktor barátjának, Mészáros Lőrinc gyermeinek a tulajdonában álló cég köznevelési centrumot kezdett építeni Érden. Az ott keletkező kőhulladékból a földmunkákat végző cég építette az utat.

Sárga vonallal jelöltük az utat, mozgatással nagyíthatsz a térképen

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Az építés helyszínén keletkezett anyagból készült

Az Átlátszó.hu beszámolója szerint a fuvarozó cég azt javasolta, hogy az Érd Fenyves-Parkvárosban épülő köznevelési centrum építkezésekor kitermelt köves földből csináljanak utat, így a teherautók nem járnak majd be Érdre, hanem kikerülik a várost Sóskút felé, a megoldással tehát állítólag mindenki jól járt volna.

Senki nem kért rá engedélyt

A probléma mindössze az, hogy az út magánterületeken és természetvédelmi térségen vezet keresztül és senki nem kért az építésére engedélyt sem a tulajdonosoktól, sem az érintett önkormányzatoktól.

Feljelentés

A beszámolók szerint a hatóság munkatársai is csak bámultak, amikor meglátták a tudtuk nélkül épült 4 km-es ideiglenes utat a helyszínen. Tetlák Örs, Érd jelenlegi alpolgármestere feljelentést tett az ügyben.

Sok az illegális szemét is az út mellett

Az illegális útról készült felvétel – Forrás: Facebook/Tetlák Örs

Megállapodhatott a két polgármester?

Az Átlátszó arról ír, hogy Érd korábbi fideszes polgármestere T. Mészáros András és Sóskút korábbi és jelenlegi független polgármestere szóban egyezhetett meg az út építéséről. Amikor megkérdezték őket elhárították az érdemi választ, a volt érdi polgármester pedig egyértelműen kijelentette, hogy sem szóban, sem írásban nem adott erre engedélyt.

Kényszeres hazudozónak nevezi a volt polgármester az alpolgármestert

A volt érdi polgármester, T. Mészáros András közben a Facebookon nekiment a jelenlegi alpolgármesternek. Mint írja: „Tetlák Örs, aki ellen rágalmazás miatt jelenleg is eljárás folyik és aki több éves NAV-büntetés alatt áll, ismét hazudozik. Sem írásban, sem szóban ilyen tartalmú hozzájárulást nem adtam. A kényszeres hazudozó és kényszeres feljelentő ámokfutását végre meg kellene állítani: vagy a jog, vagy az orvostudomány segítségével” – írja az alpolgármesterről a korábbi fideszes polgármester.

3 évet kaphat a tettes

A Budaörsi Rendőrkapitányságon hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt van folyamatban eljárás, jelenleg ismeretlen tettes ellen – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az illegális hulladéklerakás legmagasabb bűntetési tétele három év, kérdés, kiderül-e valaha, hogy ki engedélyezte a 4 km- hosszú út építését. Nem lennénk meglepődve, ha a végén a teherautók sofőrjei lennének a hibásak az illegális szemétlerakás miatt.

Kiemelt kép: Az illegális útról készült felvétel – Forrás: Facebook/Tetlák Örs