Április 30-tól ismét csupán egy jegyet megváltva lehet utazni a MÁV-Volán-csoport és MAHART kijelölt járatain a Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis népszerű kirándulóhelyeire – tájékoztatott a MÁV-Volán-csoport pénteken.

Napijegy

A közleményben kiemelték: a Dunakanyar napijegy szeptember 30-ig a hétfők kivételével minden nap, míg október 1-től november 1-jéig munkanapokon kívül minden napra megváltható. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

2020-ban vezették be először

Emlékeztettek arra, hogy a Dunakanyar napijegyet 2020-ban vezették be először, tavaly már közel 7400 darabot értékesített a MÁV-START. A közlemény idézi Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a jegyek nemcsak a vonatra érvényesek a Dunakanyar térségében, hanem a Volánbuszra, a MAHART hajóira és HÉV járatokra is.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A turizmus támogatása

A MÁV-Volán-csoport a belföldi turizmus támogatása érdekében az elmúlt években több integrált jegyet vezetett be, ezek között volt első a Dunakanyar napijegy.

Több tízezren váltottak tavaly

Ezután következett a Bakony napijegy és a Balaton körül érvényes 24 és 72 órás közös jegyek, amelyeket több tízezren váltották meg a tavalyi szezonban – ismertették a közleményben.

Szombattól újra jár a fogaskerekű

Amint arról a BudapetsKörnyéke.hu is beszámolt szombattól ismét közlekedik a fogaskerekű, hajnalban és a késő esti órákban azonban csak előzetes megrendelésre közlekedik.

Újraindul

A fogaskerekű vonalán befejeződik a pályakarbantartás, így szombat hajnalban újraindulhat a Városmajor és a Széchenyi-hegy között közlekedő járat – közölték. 

Telefogas

Ezzel egyidőben a BKK elindítja a Telefogas rendszert: a járat menetrendje és üzemideje nem változik, de hajnalban és a késő esti órákban csak akkor és azon a szakaszon közlekedik, amelyet előzetesen megrendeltek.

Külön kérésre

Reggelente hétköznap fél hatig, hétvégén és ünnepnap pedig fél nyolcig, este tíz óra után pedig minden nap csak külön kérésre, megrendelésre indulnak el a szerelvények.

Mint a taxi

Hívás esetén a fogaskerekű csak addig a megállóig közlekedik majd, ameddig az igénylő utazni szeretne, majd onnan a szerelvények visszatérnek a Városmajor végállomásra – írták. Hozzátették: a rendszer bevezetésével éjszaka kisebb lesz a zajterhelés a környéken.https://reingod.com/r/p.html?f=btfqehrl&e=1106009250599

Online foglalás

Az utazási igényt online a telefogas.bkk.hu oldalon, a BKK ügyfélszolgálat telefonszámán legkésőbb 30 perccel a tervezett indulás előtt lehet jelezni. Lehet kérni személyesen a városmajori végállomáson, a diszpécsernél is, ebben az esetben nem szükséges ezt 30 perccel korábban megtenni. Ugyanakkor a BKK felhívta a figyelmet arra, hogy mindig a menetrendi indulási időpont előtt kell jelezni az utazási igényt. A már közlekedő vonatnál pedig a járművezetőt is lehet értesíteni a további utazási szándékról – olvasható a közleményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: VargaA, Wikipédia