Már a mostani hétvégén jelentős forgalomkorlátozás lesz a Kacsóh Pongrác úti felüljárón, ahol javítást végeznek, a munka október közepéig is eltart. De most mossák le az Erzsébet hidat is, amit részlegesen lezárnak emiatt.

Javítják a felüljárót

Szeptember 30-tól három egymást követő hétvégén végeznek hídszigetelési javítást a Kacsóh Pongrác úti felüljárón. A beavatkozások idején jelentős forgalomkorlátozás lesz a felüljárón -tájékoztatott a Budapest Közút Zrt. pénteken. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem lehet ráhajtani

A közlemény szerint szeptember 29-e 20 órától október 2-a reggel 6 óráig nem lehet ráhajtani az M3-as autópálya bevezető szakaszára a Kacsóh Pongrác úti felüljáróról a Rákóczi híd felőli irányból.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy sáv lesz használható

Az M3-as bevezető felől a Rákóczi híd irányába egy sáv lesz használható a felüljárón. A középső, kétirányú hídágon a Róbert Károly körút felé haladó irány lesz biztosítva.

A Volánbuszt is érinti

A felüljárót érintő BKK-járatok útvonala nem változik, de az utasoknak esetenként hosszabb menetidőre kell számítaniuk. A Volánbusz Budapestről induló járatai nem állnak meg a Kacsóh Pongrác úti megállónál, a Mexikói úti metró- és villamos-végállomásnál lesz számukra megálló kijelölve.

Új szigetelést kap a híd

A kivitelezés során 2 dilatációt átépítenek, a felüljáró mintegy 165 négyzetméternyi felületen kap új szigetelést, valamint 1850 négyzetméternyi útpálya burkolatcseréje valósul meg. A teljes hétvégi időszakban éjjel is dolgoznak majd.

Az Erzsébet hídon is dolgoznak

Szeptember 19-én az Erzsébet hídon is hídszigetelési munkák kezdődtek, amelyek több ütemben valósulnak meg a következő hetekben. A korlátozások miatt megszűntek a buszsávok az érintett szakaszon.

Mossák is a hidat

Szombat és vasárnap reggel fél héttől délután fél kettőig tisztítják is az Erzsébet hidat az érintett külső sáv részleges lezárása mellett – közölte a Budapesti Közművek keretén belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió pénteken.

Itt kezdik

Közleményük szerint a kézi és gépi takarítást szombaton a híd déli (Budáról Pestre vezető) oldalán kezdik, majd vasárnap az északi (Pestről Budára vezető) oldalán folytatják.

Magasnyomású mosóberendezés

A társaság munkatársai ezúttal is alkalmazzák a Budapesti Közművek eszközparkjának korszerűsítése részeként beszerzett magasnyomású mosóberendezést, amely a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, illetve a járda burkolatáról.

Segítsék a buszokat!

Az FKF kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy segítsék az autóbuszokat a besorolásban, sávváltásban. Továbbá kérik az autósokat és a járdán kerékpározókat, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Budapest150

Azt is írták, hogy Budapest fennállásának 150. évfordulójára, november közepére valamennyi Duna-hidat, a városligeti Zielinski hidat és a Váralagutat is megtisztítják. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció