Minden eddiginél többen, 252 koronavírussal fertőzött beteg halt meg az elmúlt napon. Jelenleg 1389-en vannak lélegeztetőgépen és közel 12 ezren beteget ápolnak kórházba. Európa újra zár, Magyarországon az újranyitásról beszél a miniszterelnök.

Új fertőzöttek

5481 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 586 123 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napi 250-nél több halottal számolt a kormány

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

A hétvégén az RTL klub birtokába került egy belső minisztériumi levél, amelyben az szerepel, hogy sokkal több halottal számol az Orbán-kormány, mint amennyi eddig valaha volt a koronavírus-járvány kezdete óta. Napi 250 vagy még annál is több elhunyt lehet, és 14 ezer kórházi ágyra lehet szükség –hangzott el az RTL Híradójában. Ez a becslés most beigazolódott.

252-en haltak meg

A héfői adatok szerint elhunyt 252 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 18 703 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 378 176 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 189 244 főre emelkedett.

Közel 12 ezren vannak kórházban

Jelenleg 11 873 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1389-en vannak lélegeztetőgépen. 

Ausztriában nem nyitnak ki az éttermek

Ausztria elhalasztja a kávézók, éttermek és bárok teraszainak eredetileg március 27-re tervezett újranyitását a koronavírus-fertőzések számának dinamikus emelkedése miatt és regionális szigorításokban gondolkoznak, közölte a kormány hétfőn este.

Szlovákiában elmaradnak az érettségik

Branislav Gröhling, szlovák oktatási miniszter sajtótájékoztatón jelentette be hétfőn, hogy idén is elmaradnak az írásbeli és szóbeli érettségik – írja a Paraméter. Ahogy tavaly, a diákok idén is egy-egy tantárgyból a tanévek végén, illetve az utolsó két félév átlaga alapján kapnak érdemjegyet.

Németországban teljesen leáll az élet

A német vezetők megállapodtak, hogy április 18-ig fenntartják az országban a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozásokat, és a húsvéti ünnepekre további szigorításokat vezetnek be, hogy megfékezhessék a fertőzések erősödő hullámát.

Semmi nem lesz nyitva

Angela Merkel kedd hajnalban jelentette be, hogy április 1-5 között teljesen leáll az élet Németországban. Az élelmiszerboltok is csak a húsvét előtti szombaton lehetnek nyitva. Az embereket az ötnapos ünnep teljes idejére otthonmaradásra szólítják fel.  

Orbán Viktor az újranyitásról beszél

Európa zár, ezzel szembe Orbán Viktor hétfőn Facebook oldalán jelentette be, hogy jó esélyt lát arra, hogy hamarosan újra kinyissanak az iskolák.

Készül az újranyitási terv

A miniszterelnök azt mondta, hogy az országot nemcsak gazdaságilag kell újraindítani, a családokat ugyanis ez a bezártság, elszigeteltség megviselte. Kell terv arra, hogy hogyan indítsuk újra az iskolákat, a sportéletet, a szakköröket, hogyan szervezzük újra a nyári táborokat, egyáltalán hogyan nyerje vissza az ország az életkedvét, a magabiztosságát és az egymásba vetett kölcsönös bizalmat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció