Egy autó fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy tegnap, hétfő reggel hátulról kukásautóba rohan egy ész nélkül vezető sofőr. A videót a cikkünk alján nézheted meg.

Durva baleset

A kukások korán reggel a munkájukat végezték a Budakeszi úton a városból kifelé menet. Egymás után ürítették ki a hulladékgyűjtőket. Ahogy ez lenni szokott a kukásautó villogó sárga fénye már messziről jelezte, hogy figyelem, munkavégzés van az úton. Ennek ellenére durva baleset történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Türelmetlen sofőr

A felvétel tegnap, azaz hétfő reggel készült, egy autó fedélzeti kamerája rögzítette az eseményeket. Jól látszik, hogy a forgalom a szokásos rend szerint halad, igaz a bekamerázott autó előtt haladó furgon kicsit gyorsnak, sofőrje türelmetlennek tűnik.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Becsapódás

A Bpiautósok.hu oldalra feltöltött videón az is jól látszik, hogy a fehér furgon csak az utolsó pillanatban veszi észre az egyenes utcán tolatási manővert végző kukásautót. Megpróbál fékezni, de hiába, puff becsapódik a járműbe, ahol munkások dolgoznak.

Későn kezdett fékezni

A videót készítő autós ezt írta a videójához: Az előttem haladó jármű figyelmetlen volt, nem látta ezt és későn kezdett el fékezni. Szerencsére mielőtt az ütközés bekövetkezett volna, sikerült hátulról leugrani a szemétszállító cég munkatársának, így sérülés nélkül úszta meg az esetet.”

Az utolsó pillanatban ugrott le

A kukásautó hátsó rámpáján álló férfi a lélekjelenlétének köszönheti, hogy élve megúszta a tegnap reggelt. Az utolsó pillanatban ugrott le a kukásautóról, majd a következő tizedmásodpercben a furgon pont ott trafált bele a járműbe, ahol korábban a férfi állt.

Sárga villogó

A sárga megkülönböztető jelzést használó járművek villogója pont a veszélyre hívja fel az autósok figyelmét. A KRESZ hivatalosan nem ad túl sok extra jogosultságot a figyelmeztető jelzést (sárga villogót) használó járműveknek, mindössze négy ilyen van: 

Négy jogosultsága van a sárga villogós járműveknek

A sárga villogós járművek 22 és 6 óra között -és legfeljebb 10 km/óra sebességgel – egyirányú forgalmú úton és osztottpályás út bal oldali úttestjén a menetiránnyal szemben is közlekedhetnek, legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is közlekedhetnek, olyan helyen is megállhatnak, ahol az egyébként tilos és behajthatnak olyan útra, vagy övezetbe ahová egyébként behajtania tilos.

Csak bizonyos feltételek mellett

Mindezeket csak akkor tehetik meg a sárga villogós járművek, ha a munka végzése érdekében elkerülhetetlen, a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti és a forgalmat lényegesen nem akadályozza.

Sokba kerülhet a furgon sofőrjének

A videón látható balesetnél nem a sárga villogóval volt a baj, hanem a furgon sofőrjének a figyelmetlenségével. Nagy kérdés mire figyelt, ha nem látta meg az egyenes úton a lassan tolató kukásautót. Mindenesetre ha a kukásoknak jó ügyvégjük lenne, sokba kerülne ez a reggeli kaland a furgonos férfinek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van a balesetről készült videó.

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból