Hidegfront vonul át az országon, ennek hatására csütörtökön sokfelé csapadékos, zivataros lesz az időjárás – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán Facebook-oldalán.

Lehűl az idő

Simon Gergő meteorológus a videóban elmondta: éjszaka nyugat felől megvastagszik a felhőzet, ekkor még elsősorban a Dunántúlon várható csapadék. A hőmérséklet 13 és 22 Celsius-fok között alakul. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jönnek a záporok

Csütörtökön napközben erősen felhős, borult lesz az idő, több hullámban várhatók záporok, zivatarok. Hevesebb – felhőszakadással, erős széllel, jégesővel kísért – zivatarok nagyobb eséllyel az ország déli, délkeleti részén alakulhatnak ki.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Csütörtökre szinte az egész országra riasztást adtak ki

Fotó: met.hu

Csak 20 fok lesz

A hőmérséklet a csapadékos tájakon várhatóan csak 20 fok körül lesz. A keleti, délkeleti tájakon kezdetben még jóval 30 fok feletti értékeket is mérhetnek, majd a záporok, zivatarok hatására gyorsan visszaesik a hőmérséklet.

Ilyen lesz az idő Budapesten

A fátyol- és gomolyfelhők mellett még több órás napsütésre is lehet számítani, éjszakától kezdődően azonban már erősen felhős vagy borult lesz az ég. Napközben kis eséllyel futó zápor előfordulhat a térségben, majd reggelig nem valószínű csapadék. Csütörtökön ismétlődő jelleggel kell esőre, záporra, zivatarra egyaránt számítani. Szélerősödés csak zivatar körül lehet.

Pénteken is esős idő várható

Pénteken elsősorban az ország keleti felén várható csapadék. A csúcsértékek 25 és 30 fok között alakulnak, de az ország nagyobb részén inkább 30 fok alatti értékek lesznek.

Ez is érdekelhet:

Szombaton visszatérhet a nyár, de…

Szombaton 1-2 fokot melegszik a levegő, vasárnap pedig már az ország nagyobb részén lesznek 30 fok feletti értékek – mondta a meteorológus, de hozzátette: a hőmérséklet-emelkedés nem lesz tartós, mert a jövő hét elején újabb hidegfront érkezik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels