Civilek és a DK aláírásgyűjtéssel gyakorolnak nyomást Lázár János építési és közlekedési miniszterre a felhajtó megépítése miatt. Alig két hónappal ezelőtt derült ki a szigetszentmiklósiak számára, hogy Nagy János polgármester a képviselő-testület tudta nélkül mondott le a csonka M0 csomópont hiányzó ágának megépítéséről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felé tett nyilatkozatában, a Csepel-sziget északi részén épülő Tesco logisztikai bázishoz kapcsolódóan. Az eltitkolt nyilatkozatra Kocsis Éva, a Miklósi Városvédő kör vezetője, egyben a DK és az ellenzéki pártok polgármester-jelöltje hívta fel a figyelmet. Az elenzéki politikus petíciót vitt a miniszternek, Lázár János személyesen fogadta őket a minisztériumban. Az erről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Dugó dugó hátán

Szigetszentmiklósról és a Csepel-szigetről nehézkes a közlekedés Budapest irányába. A legnagyobb problémát az M0-s autópályáig való eljutás okozza. Kora reggelente már így is tömött sorokban állnak az autók Szigethalmon, Halásztelken és Szigetszentmiklóson. A megnövekedett számú lakosság közlekedését nagymértékben fogja hátráltatni a sziget kellős közepére tervezett Tesco logisztikai bázis megépülése. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közfelháborodás

A gigaraktár átadása jövő év nyarára várható. Az ügy és a polgármester eltitkolt nyilatkozata közfelháborodást keltett, hiszen a logisztikai központ tőszomszédságában alig néhány száz méteres szakaszon kezdődött el az útépítés, ami kizárólag a Tesco logisztikai bázis megközelítését szolgálja. Az építkezés idejére ideiglenesen kialakított jelzőlámpák hangolása az egész sziget közlekedését blokkolta akkor, és csúcsidőben ma is folyamatos dugókat okoz.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ellentmondó adatok

A beruházással kapcsolatosanan Szigetszentmiklós polgármestere és jegyzője is – a telepítési tanulmányterv adataira hivatkozva – azt állította, hogy nem fog jelentős kamionforgalmat okozni a Tesco beruházás. Egy 2022 januárjában tartott lakossági fórumon a beruházó képviselője mindössze napi 122 teherautó pluszforgalmat prognosztizált. 2023-ban a hivatalos önkormányzati lapban a Tesco plusz forgalmát pedig 3%-os növekedésben határozták meg, ami 572 jármű. Ehhez képest a lakosság és a képviselők előtt eltitkolt közútkezelői hozzájárulás már a tényleges számokat tartalmazta.

Kiderült a döbbenetes valóság

A valódi adatokból kiderült, hogy a forgalomterhelés nagyságrendekkel nagyobb lesz, mint korábban állították: A Tesco napi 944 db személygépkocsi és kistehergépkocsi, 142 db középnehéz teherautó, 189 db nehéz teherautó és 1106 db pótkocsis és nyerges tehergépkocsi, vagyis kamion forgalomra kért engedélyt.

Meglepő határozat

Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk, 2022 júliusában a közútkezelő által kiadott határozat szerint a Tesco csak akkor kaphatott volna használatbavételi engedélyt, ha megépül az M0 csomópont is, októberben ezzel mégis teljesen ellentétes tartalmú határozatot adtak ki. 

Egy évig eltitkolt polgármesteri határozat

Ebben arra hivatkoznak, hogy Nagy János polgármester nyilatkozatot adott ki arról, hogy ő a csomópont hiányában is hozzájárul a logisztikai bázis kialakításához. A majdnem egy évig eltitkolt nyilatkozatot Kocsis Éva, a DK polgármester-jelöltje hozta nyilvánosságra. A polgármester erre érdemben nem reagált, pusztán hangulatkeltésnek minősítette Kocsis és a civilek tiltakozását.

Hiába igérte, nem lett belőle semmi

Ezután úgy nyilatkozott szeptemberben Nagy János, hogy: „A gerincút-M0 csomópont befejezéséhez információim szerint október közepén kerül ki a közbeszerzési kiírás.” Ez azóta sem történt meg, így a Városvédő Kör az illetékes minisztériumhoz fordult.

Aláírásgyűjtés és tiltakozás

Kocsis Éva tegnap este tette közzé videóját, amelyben Varju László társaságában felkereste Lázár János építési és közlekedési minisztert, átadva neki az októberben gyűjtött 3200 tiltakozó aláírást. Mint videójában is kijelenti, azt szeretné, hogy csak akkor kapjon engedélyt a Tesco logisztikai központja, ha előbb megépül az M0 csomópont. Ennek érdekében soron kívüli közbeszerzési eljárás kiírását kérte Lázár Jánostól. Nagy kérdés, hogy eredményes lesz-e a Csepel-szigetiek tiltakozása?  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó, ahol Lázár János miniszter fogadja Kocsis Évát

Kiemelt kép: Dudó Szigetszentmiklósnál – részlet a fenti videóból