A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet megszűnésével ismét veszélybe került Erdélyi Mónika otthona. A szebb napokat látott érdi ingatlant ugyanis ismét kényszerárverezik, ráadásul a korábbinál alacsonyabb áron.

Dobra verték

49,5 millió forintért kényszerárverezésre bocsátották a legendás Mónika-show egykori háziasszonyának Pest megyei otthonát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kikiáltási ár

A 681 négyzetméteres telkén fekvő 236 négyzetméteres házra már csak 48 millió forintos kikiáltási ártól lehet licitálni. Ha az árverés sikeres lesz az új tulajdonos egy hónapon belül átveheti az ingatlant.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felismerték a házat

A blikk.hu egyik olvasója követte Mónika videóit, és látott korábban cikkeket is az épületről. Meglepődött, amikor látta a hirdetésben, hogy árverésre bocsátják, amikor pedig felhívta az ingatlanirodát, közölték, már el is kezdődött az árverés, lehet licitálni a házra. 

Végrehajtás alatt

Az ingatlan szerepel  a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar folyamatban lévő árveréseinek listáján. A feltöltött dokumentumok tanúsága szerint évek óta próbálják pénzzé tenni az ingatlant, ám eddig hiába.

Schadl ügy

 A koronavírus-járvány miatti moratórium enyhülésével azonban újra elindulhat a licitháború. Különös véletlen, hogy a műsorvezető házának tulajdoni lapjára annak a Schadl Györgynek a végrehajtó irodája jegyzett be végrehajtási eljárást, akire százmilliós kenőpénzek elfogadásának gyanúja miatt tíz év börtönt kért tegnap az ügyészség.

20 nap

Amennyiben az MBVK online árverési felületén a 3×20 napos ajánlattételi időszak legelején érkezik az ajánlat, abban az esetben legalább 20 napig tart az árverés.

Mónika nem válaszolt

 “Nem kívánok ebben a témában nyilatkozni, ez a mi magánügyünk” –reagált a volt tévés az árverésre. Az egykor ismert műsorvezető korában többször is kijelentette, nem szerene elköltözni a házból.

Vagyonmegosztás áll a háttérben

A tévés válása kislánya édesapjától nem ment simán. Nem tudtak megegyezni a közös vagyonról, amiről végül többéves pereskedés után a bíróság döntött.

A volt férj tartozott

A bárki által elérhető árverési hirdetmény szerint a házra a volt férj javára van bejegyezve 48 millió forint értékben végrehajthatói követelés, amit az árverés után lehet kiegyenlíteni. Ezek alapján Mónika csak akkor kap pénzt a házból, ha azt a kikiáltási ár felett értékesítik.

Mónika még ott lakik

A végrehajtók az ingatlant zár alá vették az árverezésig, bár Mónika és a lánya továbbra is abban laknak. Ilyen esetben használhatják a lakást, de azt nem adhatják bérbe, nem értékesíthetik, mert azzal zártörés bűntett miatt eljárás indulna ellenük. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt képünk forrása: TV2