A tető fedéséhez többféle megoldás is kínálkozik napjainkban, így amikor új építésű ház kivitelezéséről van szó, vagy akár felújítás keretében szeretnénk megfelelő alapanyagot, illetve módszert találni, akkor feltétlenül körül kell néznünk a rendelkezésre álló lehetőségek felderítésének érdekében.

Mit kell tudni a lemeztetőről?

Annak ellenére, hogy újdonságnak számít, mégis egyre többen választják, és ez nem véletlen, hiszen ez az egyik legideálisabb opció a tetőfedésre. Többféle típusa van, a Betolemez kínálatából beszerezhető cserepeslemez, trapézlemez, valamint az előkorcolt tetőlemez. De vajon miért tett szert rövid idő alatt nagy népszerűségre? Lássuk a háttérben meghúzódó okokat!

A lemeztetők pozitívumai

Sokkal hosszabb élettartamra számíthatunk, mint ahogy azt a hagyományosan alkalmazott tetőfedésre használt alapanyagok esetében megszokhattuk. Ez az időtartam akár 40 év is lehet, ezalatt nem kell számítanunk arra sem, hogy az elhasználódás bármilyen jelét fogja mutatni, azaz nincs se elszíneződés, se sérülés.

Sokféle kivitele létezik, ezért biztosan megtaláljuk azt, amelyik a leginkább passzol az épülethez, illetve amelyik el tudja nyerni maradéktalanul a tetszésünket is. Nincsen gyakorlatilag karbantartásra vonatkozó igény, ha pedig valamilyen okból szükségessé válik a mozgatásuk, ez jóval egyszerűbben kivitelezhető, mint a cserepek esetében.

Milyen kedvezőtlen tulajdonságokkal kell tisztában lennünk?

Minden éremnek két oldala van, és a lemeztető sem afféle jolly joker, ezért fontos, hogy a hátrányait is ismerjük. Például a trapézlemez inkább ipari stílusba illeszkedik jól, családi házon idegenül mutat. Az otthonunkra inkább a másik két típusból érdemes válogatni, amelyek szépen passzolnak majd ebben az esetben is.

Szintén negatívumként szokás említeni azt, hogy az anyag jellemzői miatt az eső, jégeső, illetve a tetőnek csapódó tárgyak a megszokottnál nagyobb zajt keltenek. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy van rá megoldás, például szigetelhetjük a tetőt, illetve a födémet, ami egyébként is ildomos, ha már belevágtunk a felújításba, a másik pedig az antikondenzációs filcréteg alkalmazása lehet.

Ha cserepek helyett szeretnénk alkalmazni

Amennyiben az otthonunkra szeretnénk lemeztetőt csináltatni, akkor a cserepeslemez lesz a legideálisabb választás, hiszen küllemében, megjelenésében ez fog a tradicionális elvárásoknak leginkább megfelelni.

Míg a hagyományos cserép sok apró darabból áll, a cseréplemez esetén akár egy-két darab is elegendő lehet ahhoz, hogy lefedjük vele a teljes tetőt. Nem tapad meg rajta a kosz vagy a moha, az eső gyakorlatilag minden szennyeződéstől meg tudja tisztítani, így mindig az eredeti állapotában díszíti és óvja a házunkat. Sérülésektől, fagyástól vagy töréstől sem kell tartanunk, az acélból készült lemeztetőre ezek a veszélyek nem leselkednek.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: betolemez.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.