Közjegyző jelenlétében kívánta birtokba venni a házát az érdi ingatlanháború sértettje. A luxusvilla széfjét is kinyitották, ahonnan egyebek mellett kábítószergyanús növényi anyag is előkerült, ezért azonnal rendőrt és drogkereső kutyákat hívtak a házhoz. A régi tulajdonos ékszereket és luxuscuccokat is hátrahagyva menekült el az ingatlanból.

Nem költöztek ki

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, Szabó Károly 180 millió forintért vásárolt meg az N. családtól egy érdi luxusingatlant, amelyet az eladók, tavaly május óta nem hagytak el. Az új tulajdonos, törvényes eszközökkel próbálta birtokba venni jogos tulajdonát, megfenyegették őt és feleségét is, rátámadtak nem csak az ingatlanra vigyázó őrökre, az elektromos szolgáltató embereire is, akik szabálytalan áramvételezés miatt kívántak intézkedni az ingatlannál.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Bejutottak az ingatlanba

„Mivel múlt hét csütörtökön elrendelték az ingatlant jogellenesen birtokló család körözését, és ők elhagyták a házam, szombaton, rendőri közreműködéssel én is és az áramszolgáltató munkatársai is bejutottunk a telekre” – mondta napokkal ezelőtt ház tulajdonosa, Szabó Károly. Ekkor derült ki, hogy a régi tulajdonosok lopták az áramot, sőt az ingaltan pincéjében egy hajléktalan élt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ékszereket és luxuscikkeket hagytak hátra

A tulajdonos a napokban rendőri eljárás keretében kapta meg a ház kulcsait. „Hatósági segédlettel mentem be az ingatlanba, közjegyzővel, hogy minden jogszerű legyen. „Rengeteg ékszert találtunk, luxuscikkeket, parfümöt, cipőket, márkás táskákat, amit a hatóság leltárba vett. A házban van egy széf is, és mivel az ingatlant elhagyó lakó ennek kódját nem adta meg, bírói végzés alapján zárszakértő nyitotta ki a trezort”.

Kábítószert is találtak

A széfben titokzatos, külföldi iratok mellett egy zacskó kábítószer gyanús anyagot is találtak, ezért azonnal nyomozókat kértek a házba. A rendőrség lefoglalta a bűnjeleket, igazságügyi vegyész szakértői vizsgálat kell ahhoz, hogy kiderüljön, mi is volt a trezorban.

Több embert is átvert a tulajdonos

„Alapállásban csak ki akartam üríteni a lakásom, hiszen már nem várhattam a régi lakók ezredik ígéretére. Nekem innen semmi nem kell, ami nem az enyém, saját pénzen béreltem egy őrzött raktárt, oda kerülnek az ingóságok. Ám ez már a végrehajtóké és az adóhatóság nyomozói felügyelete alatt lesz, mert tudomásomra jutott, a nekem a házat eladó, majd engem megfenyegető, kiköltözni nem akaró N. László több embert is átvert fel nem épített lakásokkal” – mondta a Blikknek Szabó Károly.

Több embert kisemmizett

„A házamból a raktárba elvitt holmik így egy vagyonbiztosítási alapot képviselnek, amikből a hatóság kártalaníthatja a sértetteket. Ezt úgy éreztem, emberileg meg kellett tennem, mert nem hagyhattam, hogy az eladó másokat kisemmizhessen. Velem is ezt akarta, nem sikerült neki, hiszen a házam még nem foglalhattam el végleg, de legalább már csak az én holmim van benne”.

Áprilisban költözhet be

A házat egyébként lepecsételték, zárat cseréltek rajta, abba jogszerűen még a tulajdonos is csak a rendőrökkel léphet be. Április elején, egy évvel a vételár kifizetése után lesz lehetőség arra, hogy Szabó Károly és családja végre valóban beköltözhessenek a már egy éve megvásárolt, előre kifizetett otthonukba. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció