Ahogy azt azt elsőként megírtuk három ukrán vendégmunkás molesztált egy fiatal lányt a csömöri HÉV-en. A lány segítséget kért az édesapjától, aki az állomáson várta gyermekét, Barbarát. Az apa úgy bepöccent a szemétláda férfiak zaklatásától, hogy egy tapétavágóval megszúrta a lányát molesztáló férfi fülét és arcát. Azóta a lányát védő apukát letartóztatták, a támadók viszont szabadlábon vannak. Önbíráskodás vagy önvédelem? Be kell-e kamerázni a HÉV-eket, vagy sem? Ezekről a kérdésekről szólalt meg a tévés Sebestyén Balázs és a volt közlekedési államtitkár, Vitézy Dávid.

Molesztálták a HÉV-en

Barbara a HÉV-en ült, Csömör felé utazott, amikor a szerelvényben kiszúrta őt három ukránul és magyarul beszélő munkás. Az egyik férfi különösen rámenős volt. Odalépett hozzá, széthúzta a 20 éves lány combját, majd molesztálni, zaklatni és szidni kezdte. A megrémült lány az édesapját hívta, elmondta, hogy mit művelnek vele a szinte üres HÉV-en az ismeretlenek.

Zokogó lány

A férfiak nem álltak le, benyúltak a lány combjai közé és ku..ának nevezték mielőtt a zokogó 20 éves ány leszállt volna a szerelvényről. Barbara édesapja aggódva várta gyermekét a HÉV-állomáson. Amikor a lánya leszállt, megkérdezte, hogy melyik férfi volt az a rohadék, amelyik őt molesztálta. A lány megmutatta, az apuka számonkérte a férfit. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A védelmező apa börtönben, a zaklatók szabadlábon

A dögös, felháborodott apa keze sajnos eljárt. Egy tapétavágóval megszúrta a lányát molesztáló férfit. Közösen kihívták a rendőröket, kihallgatták őket, ezt követően a lányát védő apát emberölés kísérlete miatt letartóztatták, a lányt zaklató férfiakat pedig elengedték. Ezt követően indult be a botrány.

Felháborodás

Portálunk közösségi oldalán is több száz hozzászólás érkezett, szinte mindenki az apa mellett állt ki, még akkor is, ha lényegében önbíráskodott a HÉV-megállóban. “Ki ne védené meg a gyermekét a rohadékoktól, még akkor is, ha börtönbe kerül?” Milyen jogrendszer az, ahol a lányát védő apa börtönbe kerül, az erőszakoskodók pedig szabadlábon védekeznek?” Lényegében e két gondolat körül mozgott a legtöbb hozzászóló.

Sebestyén Balázst is megérintette

Kedd reggel a Rádió1 Balázsék című műsorában a kétgyermekes Sebestyén Balázs is ezt a vonalat vitte tovább. Ő is feltette azt a kérdést, miért az elkövetőket védik sokszor a magyar törvények? Hogyan fog ezek után bárki segíteni másnak, ha tudja, hogy bajba kerülhet és még őt csukhatják le. Az önbíráskodást a törvény tiltja, de melyik apa ne érezné át a lányáért aggódó, a HÉV-megállóban az erőszakos férfinek nekieső édesapa érzéseit?

Köztársasági elnöki kegyelem

Balázs azt is hozzátette, hogy bízik abban, ha elítélik a lányát védelmező apát, akkor reméli, hogy Novák Katalin köztársasági elnök őt is felmenti, nem csak azt a pedofilt védő bűnözőt, aki gyermekotthonban történt bűncselekményt próbált leplezni, de a köztársasági elnök valamilyen rejtélyes oknál fogva felmentette és azóta ismét tanít a pedofilvédő bűnöző.

Be kell kamerázni a HÉV-eket

Az ügyhöz hozzászólt a közösségi oldalán Vitézy Dávid, az Orbán-kormány korábbi közlekedési államtitkára. Ő azt írja, hogy nem kérdés, hogy az öregedő HÉV-szerelvényeket is be kell kamerázni, még akkor is, ha pár év múlva lecserélik őket. 

Visszatartó reje van a kamerának

“A hévek kialakításuknál fogva több kocsiból álló szerelvények, a 6 kocsis vonatból 5 kocsiban személyzet sincs jelen, az utasok magukra hagyva utaznak. A ráckevei és gödöllői héven egyaránt gyakoriak a biztonsági problémák. A kamera nyilván nem véd meg senkit egy aggresszív bandától, de a visszatartó ereje a későbbi bizonyíthatóság miatt nyilvánvaló. Ez volt a tapasztalatunk a buszoknál is: miután a BKK-ban elkezdtük bekamerázni a buszokat, és mára szinte a teljes budapesti buszparkot kamerás megfigyelés védi, a járműfedélzeti problémák (zaklatás, rongálás stb.)  jelentősen visszaszorultak a 15 évvel ezelőtti állapotokhoz képest.” – írta Vitézy Dávid.

Semmit nem tesz a MÁV

A kerepesi polgármester, Gyuricza László évek óta sürgeti a HÉV-ek bejkamerázását, mert rengeteg bűncselekmény történik a szerelvényeken és az állomásokon. Tegnap azt írta a közösségi oldalán, hogy régóta kéri a HÉV-eket fenntartó MÁV-ot erre, de ők nem hajlandóak erre költeni.

Kiemelt kép: Sebestyén Balázs és Vitézy Dávid – BPK-montázs