Elképesztően jó ötlettel állt elő a Gödöllői Királyi Kastély vezetősége. Kitalálták, hogy cool-á, vagyis menővé teszik a klasszikus értékeket. Olyan programokat csinálnak, amellyel a youtubozó generációt is becsalogatják Sissi gödöllői otthonába. Már a bejáratnál hatalmas szelfizőhejet alakítottak ki, ha Erzsébet királyné élne, biztosan ő is szelfizne a kastély előtt.

A magyarok legendás királynéje, Ferenc József felesége, Sissi nyitott asszony volt, így ha most élne biztosan Youtubozna és a Habsburg család leszármazottaihoz, például Habsburg Györgyhöz hasonlóan biztosan Facebook profilja is lenne és talán posztolna is arról, hogy milyen szuper ötlettel álltak elő a gödöllői kastély mai vezetői.

# Sissi

Sissiről kevés fotó maradt fent, hiszen a fotográfia éppen csak megjelent a történelemben az élete során. A kiemelt képünkön ő látszik, de a háttér mai. A hesteges bejáratnál egymás után szelfiznek az egykori alattvalóinak leszármazottai és a távolról érkezett idegenek, a turisták.

Gödöllői Királyi Kastély bejárata

Gödöllőn cool a klasszikus

De lássuk miről is szól ez a gödöllői őrület. A Királyi Kastély idén novemberben indítja “Classic is cool” rendezvénysorozatát. Azt írják a Facebookon, hogy „Célunk bemutatni a klasszikus értékeket, de ne érezzétek idegennek, unalmasnak vagy “dohosnak” ezeket az épületeket.

Olyan programokkal várunk, ahol találkozhattok kedvenceitekkel, közéleti személyiségekkel, énekesekkel, zenészekkel, színészekkel, bloggerekkel és youtuberekkel. A programok során megismerhetitek a kastély titkait, kedvenc influencereid élményeit, és interaktív beszélgetéseken vehettek részt a kastély Lovardájában.

Ne csak a youtubeon nézzétek, hanem kövessétek őket a kastélyba is! Várunk havonta ismétlődő programjainkkal, ha szeretnél kicsit kikapcsolódni.” – írták.

Árusok a kastélykertben

Youtuberek, vloggerek Sissi kastélyában

Annak érdekében, hogy a legfiatalabbakat is becsalják az épületbe, olyan youtubereket hívtak meg, akiket roppant sokan követnek. Az elsők között érkezik például UburCraft. Nem tudod ki ő? Pedig videóit annyian nézik meg pár nap alatt, mint amennyi nézője a TV2-nek van esténként. A fiatalok ugyanis nem tévét néznek, hanem Youtubeot. UburCraft tényleg sztár, alább egy videója, hogy megismerd, ha nem ismered.

Kiemelt kép: Erzsébet királyné a gödöllői kastély előtt – BPK illusztráció