Egy TEK-es és maga a robbantó el meghalt Esztergomban, miután a zavarodott férfi egy gázpalackot robbantott fel. Az eset szerda kora este történt a Búbánat városrészen. 

Robbantás Esztergomban

Ahogyan korábban is beszámoltunk, robbanás történt Esztergomban. A Búbánatvölgy városrészen egy zavart elméjű férfi már délután robbanással fenyegetőzött. A helyszínre a TEK munkatársai is megérkeztek órákkal ezelőtt. A férfi valószínűleg ezután robbantotta fel a gázpalackot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Túsztárgyaló is kiment a férfihoz

A helyszínre a hivatalos protokoll szerint a Terrorelhárítási Központot munkatársait riasztották, a velük érkező túsztárgyaló pedig megpróbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy hagyjon fel a szándékával, de nem járt sikerrel. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Készültség a kórházban

Helyszíni TEK egyik munkatársa és maga az elkövető is meghalt,  többen pedig megsérültek. Az eset súlyosságát az is bizonyítja, hogy a helyi kórházban osztályokat ürítettek ki, hogy el tudják látni a sérülteket. Berendelték a szabadnapos orvosokat is. 

Budapestre is hoztak sérülteket

A mentőautók sérülteket szállítottak az esztergomi Vaszary Kolos Kórházba, egy másik része v Budapestre, a Honvédkórházba és Tatabányára is.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lezárták a környéket

A Kékvillogó.hu tudósítója a helyszínen van. Azt mondta, a környéket hermetikusan lezárta a TEK. Még a környék lakóit sem engedik haza. Jelenleg több rendőrautó érkezik a családi házhoz, valószínűleg tart a helyszínelés. 

Helyszíni felvétel

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Többször ordított

A helyszínen várakoznak a környék lakói. A Blikknek elmondták, hogy nem ismerték névről a robbantót, de többször hallották, hogy artikulálatlanul veszekszik valakivel, holott többnyire egyedül lakott.  Egy itt lakó, 16 éves lány azt mondta, biciklivel is félt elmenni a háza előtt. A rendőrök legalább hetente egyszer kint voltak nála.  A környékbeliek azt mondják: ők is sokkos állapotban vannak, ugyanis már jó ideje megállás nélkül szirénázást hallanak. 

Pintér Sándor a helyszínen van

Esztergomban ma kezdődött a Fidesz kihelyezett frakcióülése. A helyszínen van már Pintér Sándor belügyminiszter is. Mivel rendőr az áldozat ezért a Központi Nyomozó Főügyészség az illetékes a hivatalos személy sérelmére elkövetet emberölés és terrorcselekmény gyanúja miatt indított eljárásban.

A Fidesz közleménye

A Fidesz az eset után közleményt adott ki: Megdöbbenéssel értesültünk a szerda este Esztergomban történt robbantásról. A Fidesz-frakció részvétét fejezi ki az akció közben elhunyt rendőr családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kíván.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Budapestkörnyeke.hu