Manapság azok a vállalkozók, akik nem szolgáltatást nyújtanak, hanem termékeket árulnak, szinte minden nap használnak címkét valamilyen formában. Az áruk és a csomagok jelölését, valamint az információközlést segíti.

Ha a vásárlók rendelnek egy terméket, akkor a csomagolásra öntapadós címkével kerülnek rá a szállítás adatai. Számos vállalkozói szektorban használják, igazából mindenhol, ahol termékeket gyártanak, forgalmaznak vagy szállítanak.

Etikett címke könnyen létrehozható a hozzá való nyomtatóval. A tökéletes címkenyomtató megtalálása egyszerű feladatnak hangzik, azonban mindenképpen jó minőségűt kell választani, és megbízható forrásból beszerezni.

Az etikett címke előnyei

Az egyedüli vállalkozásoktól kezdve a multinacionális nagyvállalatokig, mindenki használ etikett címkét. Előállításuk egyszerű, hiszen egy címkenyomtatóval gyorsan legyártható a programban előre megtervezett vonalkód, szöveg, vagy bármilyen egyéb információ.

Felragasztásukkal sem kell bajlódni, mivel öntapadósak. Nyomtatás után egyszerűen csak rá kell ragasztani a kívánt felületre. Költséghatékony megoldást jelentenek vállalkozások számára az etikett címkék. Jóval kevesebb anyagköltséggel járnak, mintha más alternatívát használnának a cégek a jelölésre.

Öntapadósak, viszont a ragasztás erősségétől függően gyorsan el is távolíthatók a termékről vagy csomagolásról. Újrahasznosított darabok is kaphatók belőle, melyekkel a környezetvédelemhez is hozzá lehet árulni.

Az etikett címke kiválasztásának jelentősége

Alapanyagát tekintve a feladathoz megfelelőt kell választani. A thermo, másnéven direkt termál vagy hőérzékeny etikett címke hő hatására elszíneződik. Előállítása pontosan ilyen eljárással történik, így nincs szükség festékszalagra a nyomtatáshoz. Általában rövid élettartamú, gyorsan pörgő termékekre használják tartóssága miatt, azonban ez a legolcsóbb megoldás a címkézésre.

Választható műanyagból, normál papírból vagy textilből is. A műanyagot például inkább kültéren szokták alkalmazni, ugyanis az időjárási viszonyoknak ellenáll, így tartós. A felhasználási területet kell figyelembe venni, hogy az adott termékre vagy csomagolásra mennyi ideig kerülne a címke.

A normál ragasztóval ellátott etikett címkéken kívül kaphatók erős tapadásúak, és visszaszedhetők is. A visszaszedhetők esetében nagy előnyt jelent, hogy könnyedén leszedhetők a felragasztott területről.

Fontos a megfelelő minőség, anyag és ragasztó kiválasztása

Az etikett címke egy jelentéktelen kelléknek tűnik a vállalkozás életében. A felhasználási területhez nem megfelelő alapanyag vagy ragasztó kiválasztásából azonban adódhatnak problémák. A rossz döntés nem csak bosszankodást okozhat, hanem felesleges költségekbe is veri a céget. Fontos, hogy csakis megbízható forrásból szerezze be a vállalkozó az etikett címkét és az ahhoz való nyomtatót, mint az Etikett címke shop oldala.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő az etikett-cimke-shop.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.