Forgalomkorlátozásokra kell számítani keddtől péntekig Budapest 5., 7., 8. és 14. kerületében a csütörtöki Európai Szuperkupa labdarúgó-mérkőzés miatt – közölte a rendőrség. A stadion nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent. A Bayern München vezetőedzője, Hansi Flick nem ért egyet a meccs megrendezésével, miután az illetékes német hivatal járványügyi szempontból rizikós területnek minősítette Magyarországot.  

Nagy meccs lesz a Puskásban

Szeptember 24-én Budapesten rendezik a két legrangosabb európai klubsorozat, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének párharcát. Az UEFA végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy ezen a napon az új Puskás Arénában játsszák le az európai Szuperkupa-döntőt.

A rendőrség tájékoztatása szerint kedd délután 5 órától szakaszosan és időszakosan lezárják az 5. kerületi Apáczai Csere János utcát a Deák Ferenc utca és a Régi posta utca között.

Sok lezárás lesz, tudj ezekről!

Szerda délelőtt 11 órától lezárják a 7. kerületi Dob utcát az Erzsébet körút és a Hársfa utca között, a Hársfa utcát a Wesselényi utca és a Király utca között, valamint a Király utcát az Eötvös utca és az Erzsébet körút között.

Csütörtökön érdemes elkerülni délután 5 órától éjfélig a következő utakat: Dózsa György út Kerepesi út és a Thököly út közötti szakaszát, a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között, valamint az Istvánmezei út, a Szabó József utca, a Cserei utca, az Egressy út, a Gizella utca, a Cházár András utca egy-egy szakaszát, a Verseny utcát, az Ifjúság útját, az Ilka utcát és a Jobbágy utcát. Emellett az 5., a 7., a 8. és a 14. kerületben számos helyen tilos lesz megállni keddtől péntekig.

Lezárták az országot, mégis 20 ezer szurkoló bejöhet

Jelentősebb megütközést váltott ki, hogy szeptember 1-től a kormány lezárta Magyarország határait a külföldiek előtt, arra hivatkozva, hogy a járványhelyzet romlását okozzák a behurcolt esetek, de a szeptember 24-i UEFA Szuperkupa-döntő mérkőzés esetében már akkor kijelentették, hogy a tervek szerint 20 ezer néző élőben nézheti majd a meccset a stadionban. Köztük a Sevilla és a Bayern München szurkolói is – írja a Napi.hu.

A stadion nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére 3-3 ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből. Mint az MLSZ szóvivője elmondta, sok magyar drukkernek jutott jegy a találkozóra.

A vírus miatt rizikós országnak minősítették Magyarországot

A Bayern München vezetőedzője, Hansi Flick nem ért egyet a meccs megrendezésével, miután az illetékes német hivatal járványügyi szempontból rizikós területnek minősítette Magyarországot.  

“Ez is egy olyan dolog, amit az ember nem teljesen ért. De nem mi hozzuk a döntéseket, hanem mások” – utalt a szakember az Európai Labdarúgó Szövetségre a Népszava.hu beszámolója szerint

Az Európai Szuperkupa-mérkőzés csütörtökön 21 órakor kezdődik a Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla FC csapatai között. A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az UEFA versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket. A bajor szurkolók körülbelül 2100-an lesznek.

Kiemelt kép: Puskás Aréna – Forrás: MTI