A dermesztő hideg miatt több autópályán is sávlezárás van érvényben javítási munkálatok miatt. Több helyen is megrongálódott a burkolat, így az M1-es és az M7-es autópályán is sávlezárások vannak, míg az M0-s autóúton a kamerákat kell javítani.

Sávlezárások

Országszerte utak rongálódtak meg a téli mínuszok miatt, ezért több autópályán is sávokat zártak le a javítási munkálatok miatt. A burkolatot javítani kell az M1-es és az M7-es autópályán, az M0-s autóúton pedig a kamerákat szervizelik – írja az MTI az Útinform alapján. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Karbantartást végeznek

A szombati felhívásukban azt írták, hogy az M0-s autóút déli szektorában, az M1-es autópálya irányába vezető oldalon, Szigetszentmiklós és az M1-es között kamera-karbantartást végeznek. Az Útinform szerint a 18-as és az 1-es kilométer között, szakaszosan a külső és a leállósávot zárják le.

Autópályákon javítanak

A szakemberek burkolati javításokat végeznek az M3-as autópályán a Nyíregyháza irányába vezető oldalon. Kerekharaszt térségében, a 49-es és az 52-es kilométer között a külső sávot zárják le.

Újabb sávlezárások

Az M7-es autópályán Budapest felé, a 179-es kilométernél, az ellenkező oldalon pedig a Kőröshegyi völgyhídnál a 119-es és a 123-as kilométer között a külső sávot zárták le, mert a burkolatot javítják – írta az Útinform a honlapján.

Több száz esethez riasztották a tűzoltókat

Korábban írtunk róla, hogy az extrém hideg miatt a napokban több mit 400 esethez hívták a tűzoltókat, miután a hideg és az erős szél nemcsak az utakat tette tönkre, hanem ágakat, fákat, tetőcserepeket is leborított. A fák épületekre és utakra dőltek, és sok helyen le is szakították a vezetéket, ami miatt több helyen áramkimaradások is voltak.

Balesetek is voltak

A rossz időjárási körülmények miatt közlekedési baleseteknél is szükség volt a tűzoltókra, akik elakadt, összeütközött, árokba csúszott teherautók, személyautók műszaki mentését végezték.

Zabarban -25,8 fokot mértek

Az egész országban fagyos az idő, az elmúlt éjszaka a legtöbb helyen -10 foknál is hidegebb volt, sőt Zabarban -25,8 fokig süllyedt a hőmérséklet. Az extrém hideg miatt figyelmeztetést adtak ki vasárnap éjfélig.

Itt lesz a leghidegebb

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerint szombaton és vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet az Északi-középhegységben és elsősorban Jász-Nagykun-Szolnok megye északi szélcsendes, hóval fedett tájain alakul -15 fok körül, a fagyzugos területeken helyenként akár -20 fok is kialakulhat.

Kisebb hózáporok is lehetnek

Az OMSZ szerint szombat este a Nyugat-Dunántúlon, továbbá északkeleten kisebb hózáporok is kialakulhatnak, azonban csak jelentéktelen mennyiségű hó várható. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Autópálya – Forrás: MTI/Krizsán Csaba