Folytatódik az adok-kapok a 2. kerület és Nyírmartonfalva polgármestere között. Miután kiderült, hogy a nyírségi településen uniós támogatásból lombkoronasétányt épített a polgármester és a körülötte lévő erdőt kivágta, Őrsi Gergely azt írta, hogy az ott felhasznált faanyagot szívesen átvenné. A nyírségi teleplés vezetője sértésnek vette a budai kerület polgármesterének levelét. 

Nyílt levelet írta a polgármester

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, Örsi Gergely, a 2. kerület vezetője szerdán a Facebookon ajánlatot tett az interneten gyors ütemben mémmé vált lombnélküli lombkoronasétány alapanyagának hasznosítására.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Értelmetlen építmény

„Mivel Budapestre amúgy sem érkeznek ilyen jellegű uniós források, a nyírmártonfalvai „építmény” pedig szemmel láthatóan teljesen értelmetlen, ezért örömmel átvennénk az ott felhasznált anyagokat, hiszen a 2. kerületben található erdő, rengeteg védett természeti érték” – írta bejegyzésében a polgármester. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kivágta az erdőt

Őrsi Gergely amiatt írt Filemon Mihály Nyírmartonfalva polgármesterének, mert a település fideszes vezetője magánszemélyként 60 millió forintos támogatást nyert egy sétány létesítésére, csakhogy az egész erdőt tarra vágatta a szerkezet megvalósításához. 

Egy puszta közepén áll

Hivatalosan lombkorona sétányra kapta a pénzt, vagyis egy olyan létesítményre, amely a fák lombkoronájának szintjében van, a fakivágások után azon sem fa, sem lombkorona nincs a környéken, a faépítmény önmagában áll távol a megmaradt erdőtől. 

Tákolmány

„Maga a lombkorona sétány is csak egy tákolmány. A rétegelt fenyőből készült építmény a látogatásunkkor nem volt lekezelve. A lépcső falécein pedig már repedések jelentek meg, a fokok sincsenek rendesen alátámasztva, így ha azokra rálépünk, meghajolnak” – írta a helyszíni tudósításában az atlatszo.hu

„Fővárosi stílus”

A nyírségi polgármester a 2. kerület vezetőjének levelére csütörtökön választolt. Azt írja, az ellenzéki politikus tájékozódás helyett nyíltan gúnyolódik egy másik közösség vezetőjén. „Ez a fővárosi stílus már régen nem lep meg senkit a Nyírségben, csak elszomorít bennünket”. 

30 éve gazdálkodik 

Filemon Mihály bejegyzéséban felhívta Örsi Gergely figyelmét arra is, hogy ő 30 éve gazdálkodik közel 200 hektárnyi saját területen, embereknek ad munkát és jelentős mennyiségű adót fizet a költségvetésbe.

Nem akarta megbántani

A 2. kerület polgármestere viszontválaszában azt írta, nem megbántani akarta Filemon Mihályt, és nem akarta megkérdőjelezni a „60 milliós uniós támogatásból épített lomb nélküli lombkoronasétány mögött rejlő önzetlen szándékot”.

Mire megnő az erdő…

„Éppen ellenkezőleg, abban bízva kerestem meg levelemmel, hogy együttműködhetünk erdei élőhelyek, turistautak jobbá tételében azzal, ha hasznosítjuk a lomb nélküli lombkoronasétányának faanyagát, mert helyszíni képek és videók alapján úgy tűnt, mire az erdő körbenövi az Ön lomb nélküli lombkoronasétányát, az építmény már az enyészeté lesz”.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Őrsi Gergely, Filemon Mihály – Forrás: átlátszó.hu/BPK montázs