Hétfőn a védőbeszédekkel és a vádlottak utolsó szó jogán tett nyilatkozataival folytatódott a Fővárosi Törvényszéken a Deák téri kettős gyilkossággal vádolt Cs. Krisztiánnak és a bűncselekményben részt vevő ikreknek a büntetőpere. Az ügyvédek arra hivatkozva, hogy szigorú körülmények közt tartják a vádlottakat a börtönben, enyhítést kértek. A áldozatok családtagjai felháborítónak nevezték a perbeszédeket, a gyászoló szülők otthagyták a tárgyalást.

Szülinapját ünnepelte

Az öt általánost végzett Cs. Krisztián a 18. születésnapját ünnepelte 2020. május 21-én éjszaka az ikrekkel és két másik ismerősével, akikkel különböző Deák téri szórakozóhelyeken ivott. Éjfél után az Erzsébet téri gördeszkapályánál voltak, amikor az ötfős banda összeverekedett egy másik társasággal, amelytől elloptak egy hordozható hangfalat. A balhé során Cs. Krisztián kétszer is megszúrta egyiküket. Az összetűzésnek az vetett véget, hogy elhaladt a közelben egy rendőrautó, mire a támadók elfutottak a helyszínről.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Összeszurkálta a 16 éves fiút

A fiatalok hajnal három körül észrevették, hogy a József Attila utca és a Hercegprímás utca kereszteződésénél egy öttagú, számukra ismeretlen társaság hangoskodik és lökdösődik. Cs. Krisztián ettől teljesen beindult, és azzal a felkiáltással, hogy mindjárt beugrok bokszolni, elővett egy kést és beszaladt a társaság tagjai közé. Kilenc centiméter pengehosszúságú késével a 16 éves M. Lászlót kétszer háton és kétszer mellkason szúrta, majd amikor az áldozat összeesett, J. Marcell még hatszor fejbe rúgta a földön fekvő és haldokló fiút.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ketten haltak meg

Eközben a testvére szorosan mögötte állt, hogy így biztosítsa a bántalmazást. A szakértők 13 sérülést találtak a meggyilkolt fiún, aki még élt, amikor a fejét rugdosták. A szakértők szerint nem a rúgásokba, hanem a szúrásokba halt bele. Cs. Krisztián a 20 éves K. Gergelyt kétszer oldalba és kétszer mellkason szúrta, majd a társaival együtt elmenekült a helyszínről. A két megkéselt fiú a helyszínen meghalt. A verekedés idején az ügy harmadrendű vádlottján kívül az áldozatok és a tanúk is kábítószerek hatása alatt álltak.

Fegyházat kért az ügyész

Az ügyész perbeszédében fegyházbüntetést kért Cs. Krisztiánra több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt. De fegyházbüntetést kért J. Marcellre és fivérére, J. Dánielre is különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt, amit utóbbi bűnsegédként követett el.

Ügyvéd perbeszéde

Cs. Krisztián ügyvédje azzal kezdte védőbeszédét, hogy védence négy éve a legszigorúbb feltételek közt van fogva tartva. Azzal folytatta, hogy ez volt a Covid zárások után az első hétvége, amikor a fiatalok először bulizhattak. Mint mondta, védence a 18. születésnapját ünnepelte aznap a vádlott társaival, és több társával együtt. Álláspontja szerint nem állapítható meg az, hogy Cs. Krisztiánnak tudomása volt arról, hogy R. Eszter elvette a hangszórót a másik társaságtól. Ezért azt kérte, hogy ügyfelét mentsék fel a csoportosan elkövetett rablás és a súlyos testi sértés kísérletének a vádja alól.

Nem emlékszik a részletekre

Az ügyvéd az emberölésekkel kapcsolatban elmondta, hogy védence nem emlékezett a részletekre, és bocsánatot kért a korábbi tárgyaláson az áldozatok szüleitől. Kiemelte, hogy a megtekintett kamerafelvétel szerint az elkövető 13 másodperc alatt, ösztönösen követte el a cselekményét.

Testvéreiről gondoskodott

Az ügyvéd arról is beszélt, hogy védence bár pont betöltötte a 18. életét, valójában egy súlyosan elhanyagolt tini volt, akit hosszabb ideig szülői felügyelet nélkül hagytak testvéreivel a szülei. És gyakorlatilag ő gondoskodott a kistestvéreiről. Perbeszéde végén azt kérte, hogy olyan méltányos büntetést szabjanak ki védencére, hogy az vissza tudjon illeszkedni majd a társadalomba, és enyhítő körülményként értékeljék az időmúlást, és a vádlott családi kötődését.

A szülők felháborodtak

K. Gergely, az egyik áldozat, szülei nem bírták tovább hallgatni a tárgyalást, ezért az elsőrendű terhelt ügyvédjének felszólalása után elhagyták a bíróság épületét. „Elég volt ebből, hallgatni sem bírom tovább. Ez a tetű nem volt még 21 éves, amikor megölte a fiamat és a másik fiút, ezért sajnos nem kaphat életfogytiglant. Attól tartok, hogy kap majd húsz évet és hazamehet. Remélem, hogy a maximálisan kiszabható 25 évet szabják ki rá” – mondta a 24.hu-nak a meggyilkolt fiú apja.

A másik áldozat családja is felháborodott

A másik meggyilkolt fiúnak, M. Lászlónak a keresztanyja azt mondta, reméli, hogy a legszigorúbb büntetést kapja az elkövető. „Arra hivatkoznak, hogy milyen szigorú körülmények közt vannak a börtönben, miközben a két fiú el van temetve. Remélem, a maximális büntetést kapja”.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu