A 17 órás adatok szerint Pest megyében, vagyis az agglomerációban 65,56%-os a részvételi arány. Ennél csak Budapesten, Győrben és Szombathelyen nagyobb a részvételi arány a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

Országosan 2. helyen áll Budapest

Dübörög a választás Budapesten és környékén, a fővárosban 66,82% a részvételi arány, ez országosan a második legjobb eredmény Szombathely után, ahol 67,09%-ot mértek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Első helyezett: Pest 2

Az agglomeráció választókerületeiben továbbra is a Pest 2 körzetben a legmagasabb a részvétel. 17 órakor 71,1% volt. Ebben a körzetben Szél Bernadett és a kormánypárti Menczer Tamás meccselnek egymással. Ehhez a választókerülethez tartozik Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszentiván, Remeteszőlős, Solymár, Telki, Tinnye, Tök, Zsámbék.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Második helyezett: Pest 3

A második legaktívabb körzet az agglomerációban a Pest 3, ez Szentendre-Pilis térsége, ahol az ellenzéki Buzinkay György és a fideszes Vitályos Eszter harcolnak egymással. Délután ötkor 69,18%-os mértek.

Harmadik helyezett: Pest 5

A harmadik legaktívabb körzet Dunakeszi (Pest 5) itt a fideszes Tuzson Bence és az ellenzéki Dorosz Dávid küzdenek egymással. A választásra jogosultak 68,88%-a ment el szavazni 17 órakor.

Negyedik helyezett: Pest 6

A negyedik legaktívabb körzet az agglomerációban a Pest 6 Gödöllőnél. Itt 67,61%-ot mértek. Itt a kormánypárti Vécsey László és az ellenzéki összefogás színeiben Hohn Krisztina csapnak össze.

Ötödik helyezett: Pest 4

A választópolgárok aktivitását tekintve az ötödik legaktívabb agglomerációs választókerület 67,46%-os részvétellel a váci Dunakanyar (Pest 4), ahol Rétvári Bence és Inotay Gergely állnak egymással szemben.

A két utolsó helyezett

A legkevésbé aktív agglomeráció választókerület a fővárostól távolabbi Nagykáta (Pest 9) és Cegléd (Pest 12), ahol az országos részvételi arány (62,92%) alatt van a részvételi hajlandóság. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép forrása: MTI