Egyik osztálytársát sebesítette meg életveszélyesen egy 18 éves diák az egyik 1. kerületi középiskolában. A döbbenetes eset után a szülők rohantak az iskolába a gyermekeikért, a tanítást berekesztették. A rendőrök órákig helyszíneltek az intézményben.

Késelés a középiskolában

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, hétfő délelőtt Budapesten, a Hunfalvy Jànos Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban egy diák megkéselte osztálytársát. A 18 éves fiú a szünetben támadt rá társára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A nyakán érte a sérülés

Az elsődleges információk szerint a sérültet a nyakán érte a szúrás, a mentők életveszélyes állapotban szállították a kórházba. A rendőrség hétfő délután hivatalos tájékoztatót tart a döbbenetes eset részleteiről, amelyről mi is beszámolunk.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jöttek a szülők

Az szörnyűség után az 1. kerületi iskola előtt elkezdtek gyülekezni a diákok szülei, miután gyerekeik írtak nekik, hogy azonnal menjenek értük. A tanároknak rendkívüli értekezletet hívtak össze.

Megdöbbentek a szülők

„Mindegy, hány éves diákok vesztek össze. Ez egy jó hírű budai iskola. Döbbenet!” – mondta az egyik szülő a Borsnak.

Szünetelt a tanítás

A tanítást is szüneteltették, a gyerekek csoportokban figyelték az ablakoknál, hogy mi történik. A nyomozók órákig helyszíneltek az iskolában, délután fejezték be a nyomgyűjtést.

Elvittek egy dzsekit

Helyszíni információk szerint a rendőrök nejlonzacskóba raktak, és elvittek egy fekete dzsekit.  Valószínűleg ez egy fontos bizonyíték lesz a nyomozás során. Nem kizárt, hogy a támadó diák a dzseki alatt rejtegette a kést, s onnan rántotta elő, amikor rátámadt az osztálytársára.

Folyik a nyomozás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást, a feltételezett elkövető elszámoltatása folyamatban van.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ebben az intézményben történt a támadás – Forrás: Google Street View