Egy szigetszentmiklósi ékszerüzlet kirablását akadályozták meg a Pest vármegyei zsaruk. Tetten értek és őrizetbe vettek két férfit.

Vásárlást színleltek

Márpedig alaposan előkészültek. Dupla nadrágot és maszkot vett, gumikesztyűt húzott, fejét kapucnival takarta el a 40 éves B. József és a 28 esztendős Sz. István. Egy szigetszentmiklósi ékszerüzlethez szaporázták lépteiket, vásárlást színlelve mentek be, majd támadásba léptek, volna… ha kollégáink nem pontosan velük egy időben érkeznek, és ártalmatlanítják őket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Résen voltak a zsaruk

A rendőrök jó ideje résen voltak, mivel a két férfi nem először került szembe a hatóságokkal erőszakos vagy vagyon elleni bűncselekmények miatt. Céljuk ez alkalommal is bűnös volt, körülbelül 30 millió forint értékű arany és ezüst ékszerre fájt a foguk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A támadás előtt

A gyanú szerint Sz. István 2023. december 6-án délután a támadás előtt egy közeli buszmegállóban, sporttáskával a kezében várta ismerősét.

Kivártak

Miután az megérkezett, megkezdték a terepszemlét, körbejárták az ékszerbolt épületét és kivártak kicsit, amikor döntöttek, irány az üzletbe.

Ez egy rablás

Míg B. József az ajtóban állt, társa elővette a játék pisztolyt, a pultra dobta táskáját és közölte az eladóval, hogy „ez egy rablás”, kezdjen pakolni. Ekkor érkeztek szigetszentmiklósi és vármegyés kollégáink, akik meghiúsították a „bulit”, a támadókat pillanatok alatt a földre vitték, és megbilincselték.

Fotó a helyszínről:

Őrizetben vannak

A vallomást mindketten megtagadták, egyikük a gyanúsítása ellen is panaszt terjesztett elő. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt folytatja velük szemben a büntetőeljárást, mindketten őrizetben vannak, letartóztatásukat kezdeményezték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel:

Videó a helyszínről:

Kiemelt kép: Az elfogás – Forrás: police.hu