A múlt szerdán tüdőgyulladásban halt meg egy 13 éves nagyecsedi lány. A szülők úgy látják, az orvosok későn vették észre, mennyire súlyos a gyermekük állapota. Két orvos is látta a lányt, mindketten hazaküldték.

Meghalt a lány

Meghalt egy 13 éves lány Nagyecseden. Nikolettnek fájt a háta, háziorvosa tanácsára otthon gyógyult. Majd szülei a mátészalkai ügyeltre vitték. A vizsgálat után hazaküldték őket, ám két órával később megint Mátészalkára kellett sietniük, akkor már a gyereksürgősségire. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mentővel vitték Nyíregyházára

Onnan a fiatal lányt a nyíregyházi kórházba vitték mentővel, de ott másnap reggelre meghalt – számolt be az esetről az RTL Híradó.„Ez így büntetlenül nem maradhat. Hogy az én lányom meghalt, ártatlanul”– mondta az RTL Híradónak a gyászoló apa.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Influenzát diagnosztizáltak

Nikolett a múlt hétvégén lett beteg. Hétfőn háziorvoshoz vitték. Ott azt mondták nekik, egy influenzaszerű vírust kaphatott el, otthon kúrálják. Ám az éjszaka folyamán 39 Celsius-fokos láza lett, ezért a szülők kedden reggel hívták a rendelőt.

Másnapra meghalt

„Ott azt mondták, ha csak lázas, másnap reggel vigyem el a háziorvoshoz, de a másnap reggelt már nem érte meg”– mondta a lány édesanyja. Az apa aznap szintén megjelent a háziorvosnál enyhe torokfájással, és jelezte neki, hogy Niki rosszabbul van. „Nem azt mondta, hogy hozza vissza a lányát, hadd nézzem meg, mi van vele, hanem azt, hogy ő nem Jézus! Vetett egy keresztet, hogy egy nap alatt nem tudja meggyógyítani”– mesélte az édesapa.

Vért hányt

Kedd estére a lány már a hátát és mellkasát fájlalta, ezért a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték, ám onnan is hazaküldték őket. Két óra múlva Niki már vért hányt és fájt a szíve, úgyhogy újra Mátészalkára rohantak vele, viszont ezúttal a gyermeksürgősségire. Az ügyelet papírjain ugyanis az állt, ide menjenek, ha rosszabbodna az állapota.

Intenzívre vitték

A kórházban a szülők szerint nem akarták elhinni, hogy két órával előtte is látta orvos a gyereket. Nikit innen mentő vitte a nyíregyházi kórházba, ahol hajnali háromkor intenzív osztályra került, majd altatásba helyezték, de a légzése összeomlott, szerda reggelre pedig meghalt.

Gyorsan romlott az állapota

A szülők feljelentést tesznek, hogy kiderüljön, mulasztott-e valaki. A mátészalkai kórház szerint a gyermeksürgősségi ügyeletes orvosa indokoltan kérte az azonnali átszállítást Nyíregyházára, de olyan gyorsan romlott a lány állapota, hogy már nem tudták megmenteni.

Haláleset a szülészeten

Két nap leforgása alatt két frissen szült kismama is életét vesztette a Nyíregyházi Kórházban. A huszonnyolc éves, újfehértói Renáta császármetszéssel hozta világra ikerlányait, később rosszul lett és intenzív osztályra került.  

Véralvadási problémák

A harminchárom éves, háromgyermekes Nikolettának pedig véralvadási problémája volt. Ugyan kapott gyógyszereket, amiktől jobban lett, de így is a tervezettnél korábban, császármetszéssel kellett szülnie. Sajnos egyiküket sem sikerült megmenteni. A két kismama tragikus történetét ide kattintva tudod elolvasni

Kiemelt kép: illusztráció