Kigyulladt egy tartályos kamion vasárnap délután a 62-es főút 42-es kilométerénél, Székesfehérvár térségében. A székesfehérvári, a siófoki, a pusztaszabolcsi, a pétfürdői és a veszprémi hivatásos tűzoltók két oldalról több habsugárral oltották a lángokat. Este hát órára sikerült úrrá lenni a helyzeten. Tudósításunk végén láthatják a rendőrség helyszíni felvételeit.

Kigyulladt egy tartálykocsi

Bejelentés érkezett a rendőrséghez augusztus 20-án 16 óra 30 perc körül, hogy a 62-es számú főút 42-es kilométerszelvényében, az M7-es autópálya felüljárójánál egy tartálykocsi kigyulladt. Az oltás idején a rendőrök a forgalmat Seregélyesnél a 6213-as számú útra terelték – írják a rendőrség oldalán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy erőkkel vonultak ki

A katasztrófavédelem azt írta, a tűzesethez nagy erőkkel vonultak ki a székesfehérvári hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása alatt megkezdték a lángok oltását.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kért oldalról oltottak

Később bekapcsolódtak a siófoki, a pusztaszabolcsi, a pétfürdői és a veszprémi hivatásos tűzoltók is, és két oldalról, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több habsugárral oltották a lángokat.

Átterjedt a füves részre

A tűz egy időre az út melletti füves részre is átterjedt, a tűzoltók a lángok továbbterjedését hamar megfékezték.

A tanker kereke gyulladhatott ki

A helyszínről származó információk szerint a tanker egyik kereke gyulladt ki, onnét terjedt át a tartályra a tűz, a sofőr ezt látva jó messzire menekült, így sértetlenül megúszta a robbanást.

Megfékezték a lángokat

Vasárnap este hét óra előtt sikerült eloltani a lángokat, megkezdték az izzó részek visszahűtését. A helyszínen elhúzódó tűzoltási munkálatokra lehet számítani. A beavatkozás idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

„Nem szabad megállni”

„Ilyen helyzetben csökkentett sebességgel tovább kell menni, hogy a menetszél elfújja a tüzet. Véletlenül sem megállni, mert abban a pillanatban lángra kap a jármű, a rakomány, mint most! Sőt kicsit kacsázni is kell a géppel, folyamatosan figyelve a tükörben! Amint az égő gumi levált, akkor kell megállni és alkalmas eszközzel lehúzni az útról” – írta egy hozzászóló. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: kigyulladt egy tartálykocsi. Fotók: police.hu