A szeszélyes és szélsőséges időjárás orvosmeteorológiai szempontból is rendkívül nagy hatással van a közlekedőkre. Talán ez okozta azt, hogy egy férfi csütörtökön az M1-es autópályán, egy másik illető pedig vasárnap kora reggel az M3-as leállósávján tekert. Mind a két esetben közös, hogy szerencsére nem történt baleset és személyi sérülés sem.

A KRESZ szerint is tilos!

A KRESZ előírásai feketén-fehéren leírják, hogy a gyorsforgalmi utakon csak olyan járművekkel szabad közlekedni, amelyek sík úton is legalább 60 km/órás sebességgel képesek haladni. Más járművek közlekedése szigorúan tilos! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több szabálytalanság

Ráadásul a leállósávot is csak meghatározott járművek használhatják folyamatos haladásra. Tehát az M1-es és M3-as autópályán kerékpározó személyek több szabálytalanságot is elkövettek. Ráadásul ezzel rendkívül nagy veszélybe is sodorták magukat.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Veszélyes helyzet

 
“Határozottan felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy nincs az a szituáció, amiért érdemes ilyen mértékű szabálytalanságot és veszélyes helyzetet bevállalni, soha, semmilyen körülmények között ne kövessétek ezeket a rossz példákat, amelyeket a KRESZ is egyértelműen tilt.” – írja a Magyar Közút az Instagram oldalán.

Itt a teljes poszt:

Legutóbb egy lerepülő bicikli miatt állt meg a forgalom az M3-as autópályán

Mint ahogyan azt a BudapetsKörnyéke.hu is megírta hirtelen mindenki a fékbe taposott az autópályán mert az egyik autó tetejére rosszul rögzített bringa elszabadult és az 130-al száguldó autók közé csapódott. A videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Vészfékezés az autópályán

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán történt az eset vasárnap este, Gyöngyös közelében. A felvételen jól látszik, hogy a sztrádán vészfékeznek az autók, villognak az indexek.

Tempósan ment a forgalom

A felvételt készítője ezt írta a Bpautósoknak: „A pálya tempója igen haladós volt ezen a részen, szóval szerencse, hogy nem történt baleset.”

Lerepült a bicikli

A képeken jól látszik, az autós észrevette, hogy lerepül a bicikli a tetőről, gyorsan félreállt a leállósávba és visszafutott a bicikliért. Ekkor már elkezdődött a torlódás.

Mindkét sáv forgalma leállt

A bicikli a felezővonalon feküdt, így mindkét sáv forgalmát lelassította. A külső sávban egy „T” jelzéses Peugeot állt meg a bringa előtt pár méterre.

Szerencséje volt

Nagy szerencséje volt a Peugeot sofőrjének, ugyanis mögötte a VW Golf éppen csak meg tudott állni, nem sokon múlt, hogy nem ütköztek össze.

Felkapta a bringát a pálya közepén

A bringát elvesztett férfi gyorsan felkapta a kerékpárt és kivitte a leállósávba, majd visszasietett vele az autójához. Neki is szerencséje volt.

Esélye sem lett volna

Az ilyen torlódásoknál rendszeresen vannak olyan idióták, akik a leállósávon akarják kikerülni az autósort. Ha így lett volna, a bringás férfinak nem sok esélye lett volna sérülés nélkül túlélni az akciót.

Megfelelő rögzítés

Minden jó, ha jó a vége: végül senkinek sem lett baja és a bringa is visszakerült az autóra. Az eset azonban rávilágít arra, hogy milyen fontos a tetőcsomagtartón szállított tárgyak megfelelő rögzítése. Ha csak egy picit nem stimmel valami, azonnal nagy baj történhet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Instagram videorészlet