Miért annyira nehéz a külföldi továbbtanulás? Ha külföldre mennél tanulni, akkor érdemes már egy bő évvel korábban megkezdeni a felkészülést. Rengeteg utánajárást követel, míg megtalálod a megfelelő intézményt és megismered a körülményeket. Szerencsére van segítség.

Egyre több magyar diák tanul külföldi egyetemeken. Az előző tanévben az Engame felmérése szerint nagyjából 15 ezer magyar diák volt külföldi képzési intézmény hallgatója, ami hozzávetőlegesen 8%-a a magyar képzésben részt vevő hallgatók számának, és a trend egyre erősödik. A külföldi egyetemeken azonban másféle rendszer szerint folynak a felvételik, ezért alaposan rá kell készülni a sikeres jelentkezésre. Szerencsére vannak programok, amik segítik ezt a felkészülést. Ezek közül az egyik legalaposabb és legszélesebb körű támogatást az Euroexam go2uni programja nyújtja.

A közvélekedéssel ellentétben a külföldi továbbtanulásban nem az anyagiak előteremtése a legnehezebb. A külföldi továbbtanulásnál ugyanis már a célország kiválasztása is problémás lehet. A korábbi dobogós helyezéséről Anglia a brexit után már kiszorult, és helyét Németország, Dánia és a Skandináv országok vették át, de sokan tanulnak Hollandiában és Ausztriában is. Ezek mind EU tagállamok, így sok helyen a magyar diákok akár teljes tandíjmentességet élvezhetnek az állami felsőoktatásban.

bőséges kínálat azonban megnehezítheti a választást, így még több segítségre van szükség a megfelelő oktatási intézmény kiválasztásához. Ezen felül a helyi lehetőségek és körülmények is nagyban befolyásolhatják, hogy mi lesz az ideális választás a továbbtanuláshoz.

Az Euroexam go2uni programja többféle módon tud segítséget nyújtani akár teljes ügyintézésre lenne szükséged, akár csak orientációra. Emellett a nyelvtudás igazolásához szükséges nyelvvizsgát is meg tudod náluk szerezni.

Miben segít az Euroexam go2uni?

A külföldi továbbtanuláshoz rengeteg információra van szükség. A kiszemelt képzési intézmény helyi kultúrájától kezdve az elérhető ösztöndíj és diákhitel lehetőségeken át a helyi megélhetési költségekig vagy éppen a lakásbérlési lehetőségekig sok olyan információ van, amit csak olyan forrásból tudunk megszerezni, ami pontosan ismeri a helyi viszonyokat.

Az Euroexam go2uni programja azzal indít, hogy segít orientálni a döntésedet. Ha már megvan a célország, akkor segít kiválasztani a helyi lehetőségek közül a számodra legmegfelelőbbet. A program keretében kijuthatsz a képzési intézmény nyílt napjaira, vagy éppen az országos oktatási expora, ahol felbecsülhetetlen értékű információkat szerezhetsz. Az Euroexam programja emellett testre szabható, így pontosan azt kapod, amire szükséged van.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattints ide, ha te is kipróbálnád ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!