Egyáltalán nem mindegy, hogy egy iroda milyen állapotú, milyen felszereltségű. Ha a dolgozók örömmel lépnek a helyiségbe, akkor hatékonyabbak, kreatívabbak lesznek.

A rend és a tisztaság alapvető fontosságú

Ha egy irodában rend van, akkor sokkal könnyebb megtalálni a dolgokat. Ténylegesen haladhat a munka, és nem a különféle iratok, irodai szerek keresgélésével megy el az értékes idő.

Legalább ilyen fontos, hogy az irodahelyiség tiszta maradjon, állaga pedig ne romoljon rohamléptekben. Néhány, az ILMARKET.HU kínálatában kapható kiegészítő segítségével gondoskodhatunk az iroda állagmegőrzéséről.

A legtöbb helyen görgős székek vannak. Attól függően, hogy milyenek a görgők és milyen kopásállóságú a padló, könnyen karcok keletkezhetnek a székek alatt. Ez a nem kívánt jelenség könnyen megelőzhető egy kopásálló felülettel rendelkező PVC székalátéttel.

Számoljunk le a foltokkal!

Ha a szék támlája nekikoccan a falnak, akkor az könnyen nyomot hagy. Megeshet az is, hogy a nagy sietségben a kávé kifröccsen a szőnyegre. Szerencsére ezeket a problémákat egyetlen gél segítségével orvosolni lehet.

Létezik egy O-QUICK nevű faltisztító gél, ami képes eltüntetni a szennyeződést a fal mellett akár textíliáról, kárpitról vagy éppen a szőnyegről is. A mellett, hogy rendkívül hatékonyan teszi a dolgát, megkíméli a színeket. Így miután a gélt használtuk, nem marad utána egy csúnya fehér folt.

Ha szívügye a környezettudatosság, akkor van egy jó hírünk. Ha ez a gél a környezetbe kerül, közel 100%-ban gyorsan lebomlik.

Ápoljuk a bőrfelületeket!

A már említett O-QUICK piacra dobott egy bőrápoló balzsamot is, ami elsősorban bőrbútorok ápolására alkalmas. Így megóvható a bőrből készült székek állaga, és nem fognak kirepedezni. A lanolin és a méhviasz magas fényt biztosít, miközben a gél egyben ápolja a kezelt felületet.

Érdemes tudni, hogy a balzsam egyébként bőrruházat, cipő vagy akár natúr fa ápolására is alkalmas.

Fókuszban a kényelem

Kulcsfontosságú, hogy az irodai munkát végzők kényelmesen dolgozhassanak. A forgószékekhez lehet vásárolni olyan kiegészítőt, ami plusz párnázatot biztosít az ülés három oldala mentén. Ez megnövelt ergonómiát garantál, a kagylósított kialakításnak hála, jobban igazodik az ülés a test formájához.

A forgószékek ülőlapába be lehet építeni egy légmentesen zárható párnát is. Ennek lényege, hogy szelepe segítségével az üléspárna keménységét fokozatmentesen lehet szabályozni. A székek szivacsához memóriás szivacspárnát is lehet adni, ami az ülés során a combra, valamint a fenékre nehezedő nyomást csökkenti.

Egy jó lábtámasz nem csak kényelmi szempontból fontos. Képes ideális tartást biztosítani, továbbá segíteni tudja a vér áramlását a lábakban. Érdemes olyat választani, aminek állítható a dőlésszöge és a magassága.