Átírta az agglomerációs statisztikákat a lakáspiaci boom, így Érd után Dunakeszi és Szigetszentmiklós vált a főváros környéki régió legnépesebb településévé.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált százezrek olvassák az agglomeráció mind a 90 településén, köztük sok az álláskereső és a munkahelyváltáson gondolkodó. Hirdessen nálunk állást és meglátja: szuper áron, gyorsan megtalálhatja velünk az ideális alkalmazottat. Klikk ide a részletekért!

A vándorlási és az ingatlanstatisztikák szerint a Budapest környéki agglomeráció északi és déli szektora a legnépszerűbb, az elmúlt években sokan választották Dunakeszit, és Szigetszentmiklóst otthonuknak. A két település Érd után a második és harmadik legnépesebb agglomerációs településsé tornászta fel magát, népességük folyamatosan növekszik, 2010 óta tíz-tíz ezerrel nőtt a lakosság száma a két városban.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

 

Az ezer lakosra jutó ingatlanvásárlások száma 17–18 között mozog, míg a vándorlási mérleg országos viszonylatban is a legmagasabb a Szigetszentmiklósi járásban, ahol 57 főre emelkedett ezer lakosra vetítve az utóbbi három évben.

Ezzel szemben kevésbé népszerű Gyál és Pilisvörösvár környéke, a két járásban az ezer lakosra vetített ingatlan-adásvételek száma a legalacsonyabb, újabban mindössze nyolc – mondta Világgazdaságnak Soóki-Tóth Gábor. Az Otthon Centrum elemzője szerint a Dunakeszi járás településein – Fóton, Gödön és Dunakeszin – élőknek a gyors vonatközlekedés, a főváros közelsége, valamint az M2-s és M0-s utak kiépítése kedvező helyzetet teremtett.

Mindeközben az északnyugati agglomeráció egyre inkább telítődik, ezért a Budakeszi és Pilisvörösvár környéki települések az utóbbi években vesztettek vonzerejükből, annak ellenére, hogy a környék vonatközlekedése javult.

Az M0-s fejlesztése indukálhat majd nagyobb kiköltözési hullámot, mint ahogyan ez az M2-s esetében is várható. Az északi agglomeráció vonzerejét növelhetik az új tömegközlekedési eszközök, mint a hamarosan forgalomba kerülő emeletes vonatok a Budapest–Szob vonalon, a délkeleti agglomerációban pedig Vecsést erősíti a reptér közelsége –mondta Balla Ákos, ingatlanszakértő

A közlekedési kapcsolatok mellett fontos a vevők számára a megfelelő óvodai és bölcsődei ellátottság, valamint a sokszínű programok, ebben például Szentendre kimagaslóan erős.

Kiemelt kép: Szigetszentmiklós, forrás: BudaPestkörnyeke.hu